Inici Societat Dos detinguts acusats de cultivar marihuana en una casa de la Torre...

Dos detinguts acusats de cultivar marihuana en una casa de la Torre de Claramunt

COMPARTIR

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts dos homes, de 27 i 33 anys, el primer veí de Barcelona i nacionalitat kazaja i el segon veí de la Torre de Claramunt i nacionalitat russa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

A mitjans de febrer una patrulla de mossos es va desplaçar a la Torre de Claramunt per un avís d’alarma activada en una casa de la urbanització del Camaró. Quan marxaven del lloc, un cop finalitzat el servei, van notar una lleugera olor a marihuana. Van observar les cases més properes i van detectar una al carrer Olivera que podria amagar un cultiu indoor.

Arran aquest fet es va obrir una investigació per tal de recollir prou indicis que confirmessin les sospites. A més, la companyia elèctrica va verificar que en aquest domicili hi havia una escomesa il·legal.

Finalment, aquest dimarts es va realitzar una entrada i perquisició que va permetre localitzar dues zones habilitades pel cultiu de marihuana, amb 77 làmpades i transformadors. Els agents van detenir els dos homes que es trobaven a l’interior del domicili, com a presumptes responsables de la plantació.

Les plantes ja estaven tallades però els agents van trobar 35 bosses de cabdells envasats al buit, un sac amb material vegetal trinxat i un pot ple de cabdells. En total 37 kg de cabdells i 14 kg de marihuana trinxada. També van comprovar que la instal·lació elèctrica estava connectada fraudulentament a la línia soterrada.

El valor de la droga comissada superaria els 80.000 € al mercat majorista i els 250.000 € en la venda al detall. Tot apunta, però, que l’objectiu seria el mercat rus, cosa que suposaria un valor força més alt.

Així mateix, la companyia elèctrica estima el frau elèctric detectat en més de 45.000 euros.

Aquest dimecres van quedar en llibertat amb càrrecs amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

FER UN COMENTARI

*