Inici Motor Dos alumnes de l’INS Milà i Fontanals completen el Panda Raid al...

Dos alumnes de l’INS Milà i Fontanals completen el Panda Raid al Marroc

COMPARTIR

[Img #29042]El Sergi Hernández i la Mireia Delgado, de 20 i 19 anys respectivament, són dos estudiants del mòdul de grau superior de l’INS Milà i Fontanals (Igualada). Fa més d’un any a classe va sorgir la idea de participar en un ral·li anomenat Panda Raid, que és una cursa que discorre pel Marroc en set etapes i que només es pot realitzar amb un cotxe model Panda o Marbella. Una iniciativa que també els serviria com a projecte final de mòdul.

 

[Img #29043]Els dos estudiants es van decidir a fer-ho i des d’aleshores es van dedicar a preparar la seva participació. En primer lloc van haver de comprar un cotxe a Madrid, ja que aquí no trobaven el model i, després, van haver de refer-lo gairebé al complet per preparar-lo per la competició. La tasca no va ser fàcil, ja que els recanvis del Panda estan ja descatalogats i sovint no trobaven les peces que necessitaven. Van haver de recórrer a la seva imaginació i als coneixements que van adquirir al mòdul per deixar enllestit el vehicle. També hi van dedicar moltes hores de feina, però l’esforç va valdre la pena.

 

[Img #29044]A principis d’aquest mes de març, el dia 4, van marxar cap a Madrid des d’on l’endemà s’havia de donar la sortida oficial del Panda Raid després de passar tots els controls tècnics. L’objectiu era clar: arribar a la meta de Marrakech. Els hi quedava per davant una setmana on la major part del temps la passarien aïllats al desert. L’organització prohibia a més l’ús de qualsevol sistema de navegació i els participants només disposaven per guiar-se d’una brúixola i d’un roadbook que els hi facilitaven a l’inici de la prova. La resta quedava en mans de la seva perícia al volant i la seva intuïció.

 

De fet, el Panda Raid és una cursa amateur on es té en compta la velocitat, però també la navegació (ja que els cotxes han de passar per uns punts de control). I el Sergi i la Mireia van connectar de seguida amb la filosofia de la competició, ja que no només van arribar a la meta després d’una setmana per les zones més rurals i desèrtiques del Marroc, sinó que també van aconseguir una molt bona classificació. L’equip anoienc va guanyar en la categoria d’estudiants i van entrar en el Top-10 de la general final en una competició amb 200 equips d’ 11 nacionalitats diferents. El ral•li també tenia una vessant solidària i un cop a la meta, l’11 de març, els participants van entregar material escolar que van portar durant tot el viatge a escoles de la zona.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*