Inici Societat Dones amb empenta entrega els premis del 17è Concurs de fotografia ‘Com...

Dones amb empenta entrega els premis del 17è Concurs de fotografia ‘Com ens veiem les dones?’

COMPARTIR

L’entitat Dones amb Empenta ha tancat el 17è Concurs de fotografia Com ens veiem les dones? amb un total de 38 autores i 69 obres, que s’exposen al centre MontÀgora, de Santa Margarida de Montbui fins el 14 d’abril. La guanyadora és Ester Ribas Alejandro, de Piera, per la foto “Dones fent camí”.

L’acte de lliurament de premis amb l’obertura de l’exposició es va celebrar el dissabte 30 de març, al vespre, al mateix centre MontÀgora. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, el primer premi ha estat per la pierenca Ester Ribas, amb la imatge d’una sèrie de nines russes, matrioskes, per la diversitat amb què l’autora ha tractat el tema de la convocatòria, en representar les diferents dones, edats i etapes de vida d’una mateixa dona, així com les diferents generacions de dones d’una mateixa família.

dav

El segon premi ha estat per a Myrna González Martínez, d’Igualada, per l’obra “Nos-altres”, i el tercer, que s’atorga per votació amb jurat popular, per Agnès Font Ribas, també de Piera, per l’obra “Sóc i som. Ubuntu”.

El concurs s’ha desenvolupat a través de Facebook i Instagram @donesambempenta #ConcursDAE2019, sobre el tema “Nosaltres i les altres”, en referència a les dones que formen part de la nostra vida.

L’entrega de premis va anar a càrrec de Conxita Garrido i Nati Veraguas, representants de l’entitat, Margarida Fité, com representant del jurat, i Aurora Fernández, regidora de Benestar Social i Igualtat.

Les representants de Dones amb empenta van destacar la trajectòria de 17 anys realitzant aquesta activitat, com a aportació de l’entitat al 8M, amb el mateix objectiu d’origen de buscar la participació, a través de la reflexió sobre un tema concret, cada edició un de diferent, amb perspectiva de gènere, i la seva expressió a través d’un llenguatge artístic i a l’hora accessible com és la fotografia.

Al seu torn, Margarida Fité va explicar la deliberació del jurat, format aquest any per noves incorporacions de l’entitat, a part d’ella mateixa, Vanessa Postigo, Sònia Fernández, Gemma Orriols i Evelin Cantero. Va tancar l’acte Aurora Fernández, amb felicitacions per a totes les participants i un reclam al canvi social des del feminisme i amb perspectiva de gènere.

FER UN COMENTARI

*