Inici Societat Dones amb empenta celebra el seu vintè aniversari

Dones amb empenta celebra el seu vintè aniversari

COMPARTIR

El passat dijous Dones amb Empenta celebrava el seu acte de 20è aniversari de l’entitat a l’edifici de l’Adoberia Bella d’Igualada. Més de 150 persones, entre autoritats, tècniques i tècnics, amigues i amics no s’ho van deixar perdre i van gaudir d’una jornada emotiva i plena de records on s’hi van desenvolupar diverses activitats.

Així, durant la celebració, les i els participants van poder gaudir d’una petita exposició de cartells i fotografies històriques de l’entitat, un disc joquei va amenitzar la trobada punxant música en directe, una grafitera va fer una recreació en directe del cartell, també s’hi van projectar vídeos i una ballarina va actuar per a tots els assistents. Les famílies van poder compartir la jornada amb els seus nens i nenes amb tallers infantils i tothom va brindar per l’entitat i la seva funció a la societat. Com a record i en senyal d’agraïment, l’entitat va obsequiar a tothom amb una bossa dissenyada per l’ocasió amb un document en format memòria que recollia l’activitat de l’associació durant els seus 20 anys de vida.

Mar Granados i Nati Veraguas, cofundadores de l’entitat, en els seus parlaments van recordar els inicis i naixement de l’entitat, van fer un petit repàs dels programes i activitats que s’han desenvolupat en tot aquest temps, la seva incidència social i la lluita diària del seu treball per aconseguir una societat millor. Tot i que en aquests 20 anys hi ha hagut canvis i afortunadament la situació de la dona no és la mateixa que es van trobar quan començaven “segueix la necessitat de moltes dones de rebre atenció psicològica, educativa i jurídica”. En aquest sentit van explicar que seguiran treballant pel benestar de la dona i les famílies amb programes i projectes adaptats a les necessitats de cada moment.

Dones amb Empenta va néixer l’any 1996 a la comarca de l’Anoia. L’objectiu inicial era oferir espais de trobada i de participació cultural a les dones i dinamitzar i treballar aspectes relatius al gènere. Però ja en els primers mesos de funcionament, dones en greus situacions de violència masclista varen dirigir-se a l’entitat en recerca de suport, doncs no existia en la comarca cap recurs ni públic ni privat que atengués situacions de discriminació i violència masclista. Així, els primers anys l’activitat es va estructurar en un grup de trobada i de suport a les dones que acudien a l’associació, precursor del primer programa d’atenció professional de l’entitat: l’Equip d’Atenció a la Dona.

Progressivament, Dones Amb Empenta ha anat ampliant els seus serveis i diversificant les persones a qui s’adreça. Actualment, DAE treballa mitjançant programes de sensibilització social i prevenció, atenció i formació dirigit tant a dones, com a joves, com a famílies.

0L’associació disposa de la Declaració d’Utilitat Pública i és una entitat d’iniciativa social reconeguda per la Generalitat de Catalunya. Dones amb Empenta és també membre del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*