Inici Destacats Un documental recull la història de superació de l’igualadí Pol Makuri

Un documental recull la història de superació de l’igualadí Pol Makuri

COMPARTIR

L’hemiparèsia és una condició neurològica que dificulta el moviment d’una meitat del cos però sense arribar a la paràlisi, per la qual cosa és un grau menor que l’hemiplegia (paràlisi total) i afecta un nen de cada mil nascuts. Un d’aquests nens, avui ja bregat en mil batalles, és l’igualadí Pol Makuri i als 31 anys no dubta a proclamar que “en una altra vida triaria tenir diversitat funcional perquè m’ha permès viure experiències úniques i tenir una vida súper rica”. La història inspiradora d’aquest atleta protagonitza el documental elaborat per Salomon ‘Pol Makuri, per què no?’ l’estrena del qual va tenir lloc ahir a la nit al Teatre Municipal l’Ateneu davant una mica més de 350 persones que van omplir el teatre. El documental es pot veure al canal de Youtube de Salomon Spain.

En el transcurs de l’acte, que va comptar amb la presència de la vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament de Catalunya Alba Vergés i Bosch i l’alcalde d’Igualada Marc Castells, es va projectar el documental i es va celebrar un col·loqui on van participar referents de Pol Makuri com l’exesportista igualadina Laura Orgué o la també atleta Sheila Avilés, entre d’altres. Els 1.200€ que es van recaptar de la venda d’entrades de la première es van destinar íntegrament a l’associació de Hemiparesia infantil Hemiweb.

La de Pol Makuri és una història de superació, d’anar més enllà de l’esport, de posar en qüestió els límits i de viure tenint la certesa que qualsevol somni, per complex que sembli, hi és per ser conquerit. “Anys enrere vaig conèixer una persona que, com jo, tenia una diversitat funcional i em va dir que venia de competir en una Copa del Món”. Aquella conversa va ser una revelació. Si ell ho ha aconseguit, per què jo no? I així va ser com Pol Makuri va elevar la passió per l’esport a una altra categoria i va començar a competir en esquí de fons i en curses de muntanya. Sense anar més lluny ha estat l’únic esportista espanyol que ha participat als Jocs Paralímpics de Pequín 2022 i ha participat en diferents proves de la Copa del Món de Skyrunning com a Comapedrosa Skyrace, Buff Epic Trail oa Olla de Núria de les Golden Trail World Sèries. Precisament Pol Makuri va aprofitar una nit tan especial per anunciar ahir a la nit la retirada de l’esquí de fons professional.

El documental produït per Salomon sota la direcció de Biel Ràfols posa el focus a l’últim repte d’un home abonat als desafiaments: convertir-se en el primer atleta amb diversitat funcional a acabar la mítica marató de Zegama-Aizkorri. Al llarg de 15 minuts la càmera és testimoni de la preparació, els nervis, la il·lusió amb què Makuri prepara una prova amb què ha somiat des de fa anys. I la càmera també l’acompanya durant el repte majúscul. Corre amb ell. Pateix amb ell, vibra amb ell i gairebé transpira les emocions. “Els moments que he viscut no me’ls treu ningú. El que m’agradaria és transmetre a tota la gent amb o sense diversitat funcional que lluitin pels seus somnis i que ho gaudeixin amb la seva gent”.

És el que ha fet Pol Makuri, lluitar per tots i cadascun dels seus somnis, també pel de convertir-se en el primer atleta amb diversitat funcional capaç de travessar la meta de Zegama. Sí, per què no?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*