El Teatre de l’Aurora inicia aquest cap de setmana una nova Programació d’Hivern marcada, una vegada més, per la qualitat, professionalitat i diversitat de les set propostes teatrals que es podran veure entre els mesos de gener i març, i per dos projectes endegats per la sala independent igualadina: la posada en funcionament del servei d’entrades per internet i la primera producció pròpia d’un espectacle per adults del Teatre de l’Aurora: Olor de gas, un projecte 100% igualadí amb Joan Valentí, Pep Elias i Marc Hervàs, entre d’altres.
Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, ha destacat “la diversitat, qualitat i professionalitat” dels set espectacles que configuren la programació de la temporada “ja que, tot i la que està caient, els espectadors confien en el Teatre de l’Aurora i nosaltres volem satisfer les seves expectatives.”
“Jo no sabria destacar un espectacle”, ha afegit Balcells, remarcant “que són unes petites perles teatrals, de qualitat contrastada. Hem preperat un menú atractiu i divers, amb una oferta prou variada perquè tothom pugui trobar alguna proposta al seu gust”. En aquesta nova programació el Teatre de l’Aurora vol continuar amb la línia ascendent de públic de les darreres
programacions. “Malgrat la crisi, darrerament seguim una tendència a l’alça, tant pel que fa pel al nombre d’espectadors com al percentatge d’ocupació. Si aconseguim programar espectacles de qualitat com els d’aquesta programació, esperem que la gent respongui”, ha manifestat Balcells.
Campanya de micromecenatge per a l’espectacle Olor de gas
El director de la sala independent igualadina sí que ha remarcat, tanmateix, l’estrena de l’espectacle Olor de gas, la primera producció pròpia de teatre per adults del Teatre de l’Aurora. Balcells ha animat als espectadors i ciutadans en general a “ajudar-nos a fer possible aquest projecte igualadí, participant a la campanya de micromecenatge que ha de fer possible la construcció de l’escenografia de l’espectacle”. El Teatre de l’Aurora ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Amb aquesta campanya, que romandrà oberta fins el 10 de febrer, es pretén aconseguir 2.200 euros per a finançar part del cost d’aquesta escenografia. Es tracta d’un moviment crowdfunding, una manera directa de finançar projectes amb la suma d’aportacions individuals. El públic, convertit en mecenes, a canvi de les seves aportacions econòmiques rebrà recompenses exclusives. Entre aquestes recompenses hi ha l’assistència a l’estrena d’Olor de gas únicament pels mecenes; a més a més d’una copa de cava al finalitzar la funció, o un exemplar de la novel·la dedicada per l’autor Pep Elias, entre d’altres.
Un nou servei per a l’espectador: venda d’entrades per internet
Des d’aquesta nova programació, el Teatre de l’Aurora posa en funcionament un nou servei adreçat als espectadors: la venda d’entrades per internet. Un sistema que permet comprar les entrades de tota la programació de la temporada gaudint d’una sèrie d’avantatges: els espectadors podran comprar les entrades còmodament des de casa, les 24 hores del dia, estalviant-se cues i podent escollir el seu seient, entre d’altres facilitats. Òscar Balcells ha destacat “la facilitat, comoditat i seguretat d’aquest nou servei, que amb només quatre senzills passos permet que els espectadors puguin imprimir les seves entrades a casa seva.” Balcells ha manifestat que amb aquest nou servei “hem fet un pas endavant important en el nostre objectiu de fer més accessible la cultura i el teatre a la gent”. En aquest sentit, el director del teatre igualadí ha remarcat “que aquest servei té un cost, que no carregarem a l’espectador, que no haurà de pagar cap comissió ni cap recàrrec sinó que ho assumirà el Teatre de l’Aurora. Volem que el teatre sigui accessible per a tothom, no volem que el cost de l’entrada sigui una barrera per venir al teatre”.
La Programació d’Hivern; espectacle a espectacle
El Teatre de l’Aurora inicia la Temporada d’Hivern amb dues propostes marcades per l’humor. Aquest cap de setmana (11, 12 i 13 de gener), la Sala Trono presenta Red Pontiac, una comèdia en què dues amigues s’embranquen en una discussió per establir quina té el fill més llest, confessant secrets indignes d’una mare exemplar. Míriam Iscla (ex-T de Teatre) i Cristina Cervià, porten al límit l’àcida comicitat d’un text fresc i punyent de Pere Riera, finalista del Primer Torneig de Dramatúrgia Catalana organitzat a Temporada Alta 2011. Quinze dies més tard (25 i 26 de gener) el Teatre de l’Aurora es convertirà en un cabaret amb l’espectacle El jardí de les malícies, de la companyia Teatre al detall, un divertit espectacle basat en textos eròtics.
El Teatre de l’Aurora porta a Igualada un dels grans èxits de la cartellera catalana actual. Es tracta d’Acorar, dels mallorquins Produccions de Ferro. Més de 10.000 espectadors ja han gaudit d’aquest premiat espectacle en què en una extraordinària interpretació Toni Gomila, a partir d’un fet casolà com és la matança del porc a Mallorca, ofereix una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles. La podrem veure l’1, 2 i 3 de febrer.
L’estrena d’Olor de gas (15, 16 i 17 de febrer) és una altra de les fites destacades d’aquesta programació. Olor de gas és l’adaptació teatral de la novel·la homònima de l’escriptor Pep Elias (Premi Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2010, Pagès Editors), interpretada per Joan Valentí sota la direcció de Marc Hervàs, tots ells d’Igualada. La primera producció de teatre per adults del Teatre de l’Aurora ens presenta, en una posada en escena sorprenent, la història del primer home que viatja a Mart per quedar-s’hi. Una distreta crònica marciana, amb poca ciència i molta ficció, que esdevé, sobretot, el testimoni d’un home incapaç de rendir-se en el seu viatge sense retorn a la recerca de la felicitat.
El mes de març podrem veure a la sala independent igualadina dues de les propostes de teatre de petit format més destacades de les cartelleres catalanes. El 9 i 10 de març la Cia. La Planeta presenta Fa una mica de soroll, un thriller amb tocs de comèdia, de la dramaturga argentina Romina Paula, qui es va basar en el conte La intrusa de Borges per crear un espectacle d’una qualitat hipnòtica que enganxa l’espectador i el mantindrà en tensió fins
al final.
En aquesta línia, el 15, 16 i 17 de març podrem veure una de les millor propostes de teatre musical de petit format que es fa al nostre país. Es tracta de Carmela, Lilí, Amanda, de Marlia Teatre, un collage d’històries, imatges i cançons sobre tres dones emblemàtiques que representen tres guerres del segle passat i que simbolitzen la dona lluitadora d’avui.
Finalment, la sessió de contes per adults d’aquesta temporada serà protagonitzada per Martha Escudero. El 21 de febrer, aquesta cèlebre narradora explicarà a la Sala Les Golfes del Teatre de l’Aurora un seguit d’històries i cançons sobre les diferents facetes de l’amor, amb una mica
d’humor i ironia, sota el títol Cuando te hablen de amor.