Inici Destacats Divendres, presentació del Consell Local per la República d’Igualada

Divendres, presentació del Consell Local per la República d’Igualada

COMPARTIR

El divendres 29 d’abril tindrà lloc, a l’auditori del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, l’acte de presentació del Consell Local per la República d’Igualada, l’entitat que, segons el seu president, Carles Puigdemont, “ha de culminar el mandat de l’1 d’octubre”. Pocs dies després de la seva reelecció, el President Puigdemont va presentar el nou Govern del Consell per la República, del qual en forma part la igualadina Neus Torbisco-Casals, com a responsable d’Acció Internacional. L’advocada, al costat de l’exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, seran a l’acte de presentació del Consell Local per la República d’Igualada del Consell per conversar amb els assistents i per explicar el pla del nou govern per culminar el procés d’independència i quin paper tindran els grups locals per construir espais de sobirania de baix a dalt des dels barris, pobles, ciutats i comarques per avançar en una estructura de poder republicà d’àmbit nacional arrelat al territori i al poder de la gent. L‘acte començarà a les set de la tarda i és obert a tothom.

En la presentació del nou Govern del Consell per la República, el passat 8 d’abril a Ribesaltes, a la Catalunya Nord, el President Puigdemont va declarar que “els Consells Locals tindran un paper clau en l’acció política” de l’entitat, que té com a principals objectius internacionalitzar la causa independentista catalana i fer efectiva la voluntat del poble català expressat a les urnes l’1-O, fent efectiva la independència de Catalunya, culminant el procés constituent de la República Catalana.

En aquest sentit, diversos igualadins i igualadines han impulsat la formació del Consell Local per la República d’Igualada, que es presentarà a la ciutadania el pròxim divendres 29 d’abril, en un acte obert a tothom, a l’auditori del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. La presentació comptarà amb la participació de la igualadina Neus Torbisco-Casals, Doctora en Dret i experta en drets humans, recentment escollida membre del Govern del Consell, i del jurista Josep Costa i Rosselló, que fou vicepresident primer del Parlament de Catalunya (2018-2021). Neus Torbisco-Casals i Josep Costa conversaran sobre el present i el futur del país i sobre quin paper pot tenir el Consell per la República  –i molt especialment els grups locals com el d’Igualada–, en aquest futur que ha de marcar l’assoliment de la independència de Catalunya.

En l’Acte de Presentació del Consell Local per la República a Igualada d’aquest proper divendres, que es celebrarà a les 7 de la tarda al Museu de la Pell d’Igualada, contarà amb la participació, via telemàtica, del Vicepresident del Govern del Consell per la República, Antoni Comín i Oliveres.

La presentació del Consell Local per la República d’Igualada es farà aquest divendres, 29 d’abril, a les 7 de la tarda, al Museu de la Pell d’Igualada i, a més de Toni Comín, comptarà amb la participació de la igualadina Neus Torbisco-Casals, Doctora en Dret i experta en drets humans, recentment escollida membre del Govern del Consell, i del jurista Josep Costa i Rosselló, que fou vicepresident primer del Parlament de Catalunya (2018-2021).

Toni Comín i Neus Torbisco-Casals (recentment escollits membres del Govern del Consell) conversaran juntament amb Josep Costa sobre el present i el futur del país i sobre quin paper pot tenir el Consell per la República –i molt especialment els grups locals com el d’Igualada–, en aquest futur que ha de marcar l’assoliment de la independència de Catalunya.

Neus Torbisco-Casals

La igualadina Neus Torbisco-Casals és professora de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra. Ha centrat els seus treballs de recerca en filosofia moral, política i jurídica en general, així com en la teoria constitucional, els drets humans i els estudis de gènere i de les migracions, ocupant diverses places d’investigadora i professora en universitats d’arreu del món, com la Queen’s University (Canadà), la University of Puerto Rico i la New York University School of Law, on va obtenir una Hauser Research Fellowship (2003-2004). Entre 2007 i 2009 va ser professora visitant al Law Department de la London School of Economics, on va realitzar una investigació sobre pluralisme jurídic. El 2012 va ser professora visitant de dret a la Harvard Law School. És autora de Group Rights as Human Rights: A Liberal Approach to Multiculturalism i membre de diverses organitzacions, com la International Society of Public Law. El març de 2018 va formar part de l’equip d’advocats internacionals Ben Emmerson que va presentar una demanda contra l’estat espanyol davant del Comitè dels Drets Humans de les Nacions Unides amb relació a la defensa de Carles Puigdemont. El gener del 2019 va ser nomenada responsable d’Acció jurídica del Consell per la República i el 2021, membre del consell de govern, essent reelegida aquest any, amb el càrrec de responsable d’Acció Internacional. Des de febrer de 2022 és vocal de la junta d’Òmnium Cultural presidida per Xavier Antich.

Josep Costa i Rosselló

L’eivissenc Josep Costa i Rosselló és llicenciat en Dret i postgrau en Ciències Polítiques, per la Universitat Pompeu Fabra. Professor associat i investigador de l’àmbit de teoria política al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. Va ser lletrat i secretari del Consell Insular de Formentera. Actualment, és lletrat funcionari de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Ha exercit com a advocat durant més de quinze anys. Ha estat visiting researcher al Center for Comparative Studies in Race and Ethnicity de Universitat de Stanford (EUA), al Forum for Philosophy and Public Policy de la Queen’s University (Canadà) i, breument, a la Universitat d’Edimburg (Escòcia). És autor d’articles acadèmics i d’opinió sobre la diversitat cultural i nacional en democràcies liberals, i sobre processos d’independència, així com articles de divulgació periodística a El Món, La República, Mirall, VilaWeb, El Nacional, Nació Digital, Ara o El Punt Avui. Costa va iniciar el seu activisme polític independentista de jove, a la seva Eivissa natal, un camí que el va portar a les llistes de la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions del desembre del 2017, essent nomenat vicepresident primer de la mesa del Parlament. A les eleccions de març del 2021, tot i que no va entrar inicialment, va renunciar a ocupar l’escó del president Carles Puigdemont per reprendre la seva vida professional. Una carrera que, entre altres, el va dur a liderar, conjuntament amb l’advocat Gonzalo Boye, l’estratègia jurídica que ha portat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí al seu escó al Parlament Europeu.

Els impulsors del Consell Local per la República d’Igualada convida la ciutadania a assistir a l’acte de presentació i sumar-se a l’entitat, que actualment ja compta amb més de sis-cents inscrits a Igualada. Per a més informació i inscripcions al Consell per la República podeu escriure a igualada@consellrepublica.cat

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Despres de tot el mal que aquesta banda de farsants ha fet al territori, dividint la societat, atiant l’odi i el resentiment, enfonsant el teixit empresarial amb la fugida de mes de tres mil empreses, les dues uniques entitats financeres, l’afloració de la corrupció que han generat desde temps inmemorials i sobretot enganyant a la gent que els ha votat, despres de tot això encara tenen la pocavergonya de continuar amb la mentida i la comedia rendint pleitesia a aquell covard que va fugir com una rata en el maleter d’un cotxe i que viu a cos de rei, amb la rumanesa col.locada a sis-mil eur per vuit hores a la tv de la diputació. Aquest es el video que han de veure els inocents que es creuen aquests vividors:
    https://www.google.com/search?q=puigdemont+besando+la+bandera+de+espa%C3%B1a&oq=&aqs=chrome.2.69i59i450l8.543464226j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

FER UN COMENTARI

*