Inici Societat Divendres, marató de donació de sang a Vilanova del Camí

Divendres, marató de donació de sang a Vilanova del Camí

COMPARTIR

Vilanova del Camí acollirà aquest divendres 18 de maig una nova edició de la Marató de Sang. Can Papasseit acollirà l’acapta que es celebrarà de manera ininterrompuda de les 10 del matí a les 10 del vespre. Enguany també es farà capta de plasma.

El programa de la Marató contempla tot un seguit de col·laboracions de les entitats vilanovines. Una aportació que la regidora de Serveis Personals, Sílvia Cáceres, ha volgut agrair especialment. Enguany participarà a la Marató: Anyda, que farà sessions de reiki gratuïtes per a les persones que facin donació; el grup de Sardanes, Sweet India, les dones de les tardes, Càritas i Diver Event que, a la tarda, instal·larà diferents inflables a la plaça de Can Papasseit.

Cáceres ha afirmat que Vilanova del Camí ha demostrat sobradament els seu esperit solidari i espera que el proper 18 de maig, els vilanovins i vilanovines ho tornin a demostrar participant activament a la Marató. La regidora de Serveis Personals confia en “com a mínim arribar a la mateixa xifra de donants de l’any passat o superar-la”.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang, també ha fet referència a les xifres de donacions d’anys anteriors i que sovint rondenles 300. Hernández ha animat la població a fer de la marató un “superdia” i una “superdonació” i ha recordat que cada dia es necessiten 1.000 bosses de sang per atendre diferents necessitats.

Les xarxes socials tindran un pes important en aquesta Marató sobretot pel que fa a la difusió de l’esdeveniment. El Banc de Sang anima tothom a fer servir les xarxes socials amb l’etiqueta #MSangVilanova per publicar fotografies, missatges, invitacions… És una oportunitat perquè les persones que, pel motiu que sigui, no puguin donar sang, puguin participar també de la Marató.

Com a novetat, Marta Hernández ha explicat que, des de fa uns mesos el Banc de Sang envia un missatge a les persones donants quan la bossa de la seva sang s’ha transferit. “És una manera d’agrair el seu gest solidari i altruista”, ha dit Hernández.

Primera edició sense Khalet Khatib

L’alcaldessa Noemí Trucharte s’ha referit a la Marató com “un acte de solidaritat extraordinària que aquest any hem de fer lluir de manera especial i diferent”. Trucharte ha volgut destacar que “aquesta serà la primera edició, des de fa 12 anys, que viurem sense la presència d’en Khalet Khatib, que ha estat l’ànima i l’impulsor d’aquest esdeveniment tant a casa nostra com arreu del país. La seva pèrdua ha estat una sacsejada per a tots nosaltres però hem de demostrar que el seu llegat és ben viu a Vilanova del Camí i que continuarem treballant i col·laborant per salvar vides.”

L’alcaldessa també ha donat la benvinguda a la nova coordinadora del Banc de Sang, Marta Hernández, a qui ha desitjat “molts encerts en aquesta nova etapa.” “Segur que entre tots, ha dit Noemí Trucharte, podem fer que la Marató es converteixi en una superexperiència”.

FER UN COMENTARI

*