Inici Societat Divendres amb calamarsada i alerta per forts vents a l’Anoia

Divendres amb calamarsada i alerta per forts vents a l’Anoia

COMPARTIR

Una calamarsada ha sorprès alguns punts de la comarca de l’Anoia aquest divendres al matí. Malgrat haver-se allargat pocs minuts, la calamarsada ha deixat carrers i places emblanquinats. La tempesta ha creuat la comarca d’oest a est deixant pedres d’uns 0,5 cm de diàmetre. Aquest fenomen es produeix justament en un divendres en el que Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Ventcat per la previsió de fortes ventades aquest divendres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es podran produir ratxes de vent superiors als 72 km/h, especialment a les comarques del Baix Llobregat, Anoia i Alt Penedès i, amb menor intensitat, a altres comarques de Barcelona i Tarragona. Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A més, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin en balcons o terrasses i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*