Inici Destacats Dissabte, Mercat de les Espècies d’Argençola

Dissabte, Mercat de les Espècies d’Argençola

COMPARTIR

Ja està en dansa la dotzena edició del Mercat de les Espècies d’Argençola, aquest any a ritme de Sàlvia. El dissabte 11 de juny, el poble dalt el turó s’omplirà d’activitats per a totes les edats a partir de les 9 del matí i fins a les 10 del vespre.

Aquest mercat, que ja porta 12 edicions, s’ha consolidat com un punt de trobada pels amants de les espècies vegetals i la flora silvestre gràcies, als continguts de qualitat, a les parades de productors locals, els tastos i tallers.

Tot plegat, ha fidelitzat afeccionats i savis que any rere any es guarden el segon dissabte del mes de juny per compartir un dia entre herbes.

Al Mercat de les Espècies es ve a gaudir de les vistes, de la gent, i sobretot, es ve a aprendre i conèixer en pròpia pell experiències relacionades amb la identificació, recol·lecció, cultiu, transformació, elaboració, i els usos i aplicacions de les plantes.

La formació d’aquest any es centra en la Jornada Tècnica “Sàlvia. Paisatge i Cultura” que us portarà pel mon de la botànica, el coneixement tradicional, la cuina amb sàlvia i una mirada a la medicina tradicional del mediterrani. Així mateix, l’exposició “La sàlvia que ens salva” que trobareu pels carrers del poble aprofundirà en els rituals i tradició,
propietats curatives, alimentàries, etnobotànica i aromateràpia.

Les experiències les viureu amb el taller d’estampació, la destil·lació, el cultiu o l’espai de l’alquímia de les espècies amb preparacions a base de diferents menes de sàlvia per la pell, per menjar o guarir. Cal inscripció prèvia a la Jornada Tècnica, al Tast-dinar d’Eixarcolant, a Guardianes del Bosc de wildme.eu , al Cercle de cants al bosc del vespre i al taller d’estampació.

Per completar l’anàlisi que des dels territoris estem fent davant les múltiples propostes de macroprojectes energètics, cal una visió ecofeminista des dels països del Sud, tant per enriquir-nos de la seva cosmovisió com per conèixer de primera mà els impactes externalitzats. Comptarem en la xerrada de clausura Energías renovables y nuevos extractivismos: problemas y desafíos para una transición energética justa a càrrec de María Paz Aedo, socióloga de la Universidad de Chile, membre de CASA (Centro de Análisis Socioambiental) i de les xarxes “Observatorio Energía y Equidad” i “Transición Justa en América Latina.

I acabarem ballant swing i gaudint d’un cercle de cants al bosc.

Quasi 25 parades de productors locals podran omplir el rebost i la farmaciola dels visitants. A mes trobareu obert el Bar-Restaurant tot el dia (preferible reserva prèvia al telèfon 639575043 // 621226941).

Per a més informació: https://www.eltrill.org/12e-mercat-de-les-especies-dargencola-productes-de-la-terra-salvia/

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*