Inici Festes Diumenge, Festa de la Cassola de Vinya a la Torre de Claramunt

Diumenge, Festa de la Cassola de Vinya a la Torre de Claramunt

COMPARTIR

El proper diumenge 13 de novembre la Torre de Claramunt celebrarà una nova edició de la festa de la Cassola de Vinya i l’Olla de Murri. La matinal que arriba a la tercera edició, tindrà lloc de les 9 del matí a les 2 del migdia al nucli de Vilanova d’Espoia.

Una vegada més, la Torre de Claramunt fa un homenatge a les seves arrels i al llegat de tots aquells que durant molts anys van treballar a la vinya, posant en valor elements tradicionals com la cuina de vinya i les barraques de pedra seca. A tot això se suma a l’aposta de l’ajuntament per la promoció del comerç del municipi i dels productes agroalimentaris de proximitat.

Des de primera hora del matí de diumenge i amb foc de llenya, es cuinaran tots dos menjars; la Cassola de Vinya i l’Olla de Murri, una reivindicació de la cuina pagesa feta amb productes de la terra i de màxima qualitat. Per a participar de les degustacions caldrà adquirir un tiquet, al preu de 8 euros, que donarà dret a provar la Cassola de Vinya i l’Olla de Murri, acompanyat de vi o cava de la terra i també un bunyol de postres.

Al llarg del matí totes les persones podran gaudir d’una exhibició d’una barraca de pedra construïda pels veïns de Vilanova d’Espoia, una oportunitat per conèixer les antigues tècniques constructives i es podrà veure en funcionament una rèplica d’un forn de calç tradicional. També es podrà gaudir d’una exposició d’estris del camp tradicionals del territori i una exposició fotogràfica dels sistemes constructius de la pedra seca. A més, al llarg del matí totes les persones interessades podran tastar el vi i el cava dels productors de proximitat.

Pels més petits també s’han programat diferent activitats, són tallers de pintura al vi, de mandales, d’astronomia i meteorologia i un taller de construir barraques per infants.

El municipi, aprofitant l’atractiu de la festa per atreure gent d’arreu, també ha organitzat altres actes com un concurs de pintura ràpida, el ball de gegants i actuació dels Falcons de Vilanova d’Espoia, unes portes obertes per la visita de l’església de Sant Salvador de Vilanova d’Espoia (Església romànica segles XI-XII) entre altres.

FER UN COMENTARI

*