Inici Festes Diumenge a la Tossa, Aplec del Roser

Diumenge a la Tossa, Aplec del Roser

COMPARTIR

[Img #7241]El tercer diumenge de maig, dia 19, com cada any, es celebrarà a la Tossa el tradicional Aplec del Roser, organitzat per la Fundació La Tossa.

La tradicional Festa del Roser és una festa vinculada a la mare de Déu del Roser, venerada a l’església de La Tossa des del segle XVII.  Les seves arrels s’originen en la tradició pre-cristiana d’acció de gràcies per l’arribada de les primers collites I el bon temps.  És una festa que celebra el pas de les estacions.

L’any passat es va poder gaudir d’una instal.lació artística dedicada a les roses, obra de l’artista montbuienc Pep Carol.  Per aquest any, s’està preparant una exposició que permetrà fer un repàs de l’evolució de la festa, a través de diferents cartells dels Aplecs del Roser celebrats a La Tossa al llarg de tots els anys.

L’exposició dels cartells de l’Aplec es podrà visitar a la planta baixa del castell durant tot el matí del dia 19 de maig.

S’ha previst que a partir de les 9 del matí i fins les dues del migdia, hi hagi un autobús llançadora gratuït.  El bus sortirà cada mitja hora de davant de Maxi/Dia – Pg Espanya, del Nucli Urbà i de la plaça de la Sort, del Nucli Antic. L’accés amb cotxe particular estarà permès pels cotxes amb viatgers que tinguin problemes de mobilitat, persones discapacitades o famílies amb nens molt petits.

Programa activitats Aplec del Roser dia 19
8.30    2a. Pujada a peu, des dels diferents nuclis de Montbui (Santa Anna del Saió, la Vinícola i Ateneu del Nucli antic).
9:30   Arengadada popular, organitzada per l’AAVV La Margarida
10:15 Ballada de sardanes amb la Cobla Ressò
11:30 Sorteig d’un pernil, cava i coca
12:00 Missa solemne oficiada per Josep Ma. Pujol, amb la participació de la Coral Si fa Sol, i al sortir, repartiment de roses
13:00 Cloenda amb els gegants de la Tossa, i els grallers i timbalers de Montbui
Mostra de cartells de diferents Aplecs del Roser, al Castell, durant tot el matí
 
Visites guiades, els segons diumenges de cada mes

El proper diumenge dia 12, està previst que hi hagi una visita guiada, que s’organitzen des del passat mes de març, per tothom qui vulgui conèixer millor aquest indret de bellesa històrica i paisatjística.  El punt de sortida de la visita guiada, per l’historiador montbuienc Daniel González, és a la porta de l’església, a les 12.00 h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*