Inici Destacats Diumenge, 91è Aplec de la Sardana a Igualada

Diumenge, 91è Aplec de la Sardana a Igualada

COMPARTIR

Ha passat ja un any de la celebració del 90è. Aplec i tenim en portes ara ja el 91è.

Farem doncs un extens resum del actes previstos, els quals segueixen les línies d’altres anys i sota el lema d’aquest any creat per l’Antoni Valls, anterior president, de Només somriu i balla fins que el cos et digui prou, comencem. L’aplec en si començarà a les 10:30 h. del matí al P. Verdaguer, al mateix lloc de l’any anterior, o sigui entre el C. St. Vicenç i el C. Pare Carles. Abans però, hi  haurà la tradicional trobada de col·leccionistes de plaques de cava, que enguany serà la vintena, tot presentant la nova placa de Segura Viudas, edició limitada. A les 10:30 h. començaran a sonar les primeres notes de les sardanes amb la cobla Maricel de Sitges amb la sardana Imparables de l’autor Alfred Abad, guanyador enguany de la Sardana de l’Any, amb la sardana titulada: Montblanc, Capital de la Sardana; seguiran així fins a 16 sardanes més per completar la jornada matinal, tocades alternativament de dues en dues per les cobles Maricel i Ciutat de Girona; la última sardana, El Tren Pinxo d’Antoni Mas i Bou serà de conjunt i servirà a més per acomiadar a la cobla Maricel.

Desprès de la gran paella confeccionada amb molta cura una vegada més per la tieta Rosa de Sant Privat d’en Bas, vindrà el tradicional ball de la crespella, ja se sap que es balla amb un tortell penjat del braç per acabar oferint-lo a la parella.

Sense més dilació començarem a les 4:30 h. de la tarda amb la segona tanda de sardanes, que també seran 17, i també tocades alternativament de dues en dues, per les cobles Ciutat de Girona i Ciu-tat de Terrassa; la sisena i la vuitena son de lluïment; la desena sardana, Refilets de Pastor, d’Enric Sans servirà per fer el concurs de colles improvisades, que prèviament s’hauran  format, com es de costum hi haurà un obsequi per totes les colles; la sardana número tretze, Noves Arrels de Albert Taulé serà la de conjunt a la tarda; mentre, hi haurà el sorteig d’una magnífica panera i alguna altra sorpresa; per aco-miadar quasi ja l’aplec tindrem el tradicional berenar, obsequi de diferents forns i pastisseries de la nos-tra ciutat, que desinteressadament ofereixen els seus suculents i dolços articles, son: Pastisseria Closa, pastisseria Pla, pastisseria Fidel Serra, pastisseria i degustació Les Comes, forn Pallarés i forn de pa i pastes Jaume i Vicenç; a tots ells moltes gràcies.

Així d’aquesta forma acabarem el 91è. Aplec de la Sardana, però abans donarem les gràcies a l’Ajuntament d’Igualada per les facilitats donades per celebrar aquest aplec i que una vegada més re-cordem és el segon més antic de Catalunya, darrere del de Calella.

També volem donar les gràcies als diferents col·laboradors que d’una manera o altra ens ajuden a portar a bon termini aquest aplec: Gràcies a J. M. Morros i Associats, S. L. i a Cal Perico per la seva aportació econòmica, gràcies a Viatges FerFrans pels obsequis oferts, gràcies a Productes Aneto per la se-va aportació en productes alimentaris i també gràcies a Gumà Assegurances per la seva desinteressada col·laboració en emetre publicitat del nostre Aplec a través de la pantalla que té instal·lada al P. Ver-daguer, cantonada C. Òdena.

Remarcarem que de les sardanes que s’interpretaran a la tarda, ni ha dues que els autors estan entre els músics; la primera sardana és Hortonenca, dedicada a Sant Llorenç d’Hortons, sent del 1er. te-nora de la cobla Ciutat de Girona, Josep Coll i Ferrando; la segona sardana és A la mare Emília, dedicada com ja es desprèn del títol a la mare del músic de la cobla Ciutat de Terrassa, Àngel Pujol i Maqueda, la qual fou interpretada en el concert de sardanes l’any anterior, al claustre de l’Escola Pia, dintre els actes de la Festa Major.

Ara sí acabarem l’aplec tot esperant que hagi sigut del gust de tothom i que balla fins que el cos et digui prou, també si més no, que el temps ens acompanyi; en cas però de mal temps tenim a la nostra disposició el Pavelló d’Esports de l’Escola Pia, Pl. Castells, Nº 1; i ens acomiadarem tot dient passiu bé i fins l’any que bé.

Per reserves del dinar podeu trucar als tel. 93 804 16 37 o 618 978 733, Quim; el preu del diner és de 15 €.

Agrupació Sardanista d’Igualada
jbacardit50@hotmail.com

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*