Inici Societat Diumenge, 27a Caminada Popular de Tous

Diumenge, 27a Caminada Popular de Tous

COMPARTIR

La 27a Caminada Popular de Tous recorrerà nous camins, a banda dels camins i corriols de sempre amb l’objectiu de fomentar l’esport familiar i la descoberta de l’entorn del municipi. Amb el lema “Tous Trepitja Fort”, el consistori ha organitzat, conjuntament amb voluntaris i la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Tous, una ruta d’uns 9 quilòmetres amb un cert desnivell, després d’una edició que va permetre, l’any passat, veure els treballs forestals fets per recuperar la vegetació cremada el juliol de l’any 2021, en l’incendi que va afectar Tous i altres municipis com Bellprat o Miralles.

El recorregut sortirà del carrer Sant Valentí per anar a buscar el camí d’Aubareda el diumenge a les 8:30h. Abans del pont de la passada, el recorregut trencarà a mà dreta pel camí dels horts, un cop pujades les escales del Jardí de les essències, enfilarà cap a Cal Perdut i Cal Quel, pel costat de l’embassament puja fins assolir el punt més alt de la caminada on ja es veu Cal Tomàs, un cop passada la masia, arribarà l’avituallament just abans d’entrar al torrent de l’infern on, pel Cuscó Marí el recorregut segueix fins topar amb l’antic Molí de Gallardes. Avançant pel camí vell de Cervera a Igualada, ja se sentirà segur l’olor de botifarra de l’esmorzar que tindrà lloc a l’Eucaria.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament, Pere Enrich, explica que “enguany la caminada passa per indrets no massa habituals com el Torrent de l’infern o per l’antic camí  de Cervera a Igualada al seu pas per Tous, prop de l’Eucaria”. En aquest sentit, Enrich ha volgut agrair la tasca del voluntariat  “que any rere anys ens ajuda a traçar el recorregut i preparar l’esmorzar, peça clau en aquesta jornada de foment de l’esport familiar i descoberta de l’entorn touenc”.

El preu de la inscripció anticipada és de 10 euros (8 euros per als menors de 10 anys) i inclou una samarreta -fins a esgotar existències- i esmorzar al final de la caminada – entrepà de botifarra de Tous a la brasa, vi, aigua i cafè-. El mateix dia de la caminada també s’acceptaran inscripcions al preu de 12 euros. Des de l’organització recomanen portar aigua, una gorra i calçat específic per caminar.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*