El projecte d’interiorisme d’ Espai Mietis per a Mietis de Maria Fontanellas, dissenyat per l’equip d’Evvo retail, de la mà de Pep Valls i Ester Riba, ha estat portada del número 168 de la revista d’interiorisme Proyecto Contract. En la mateixa publicació hi podem trobar un extens reportatge fotogràfic de 10 pàgines d’aquest nou espai comercial, així com tots els seus detalls tècnics i de construcció.
L’Espai Mietis ha estat també referenciat en moltes altres publicacions a nivell nacional com Elle decor, Plataforma Arquitectura. Lifestyle, La Vanguardia, El Pais, Diari Ara, Time out… i a nivell internacional, ArchDaily d’abast mundial, 90+10 d’Argentina, Archello dels Paisos Baixos i Canadà, Design Retail d’Estats Units, Built Environment Channel d’Austràlia, entre altres,
El projecte “Espai Mietis” per a Mietis de Maria Fontanellas va néixer en el barri del Poblenou de Barcelona. És un barri de múltiples diàlegs entre diferents llenguatges arquitectònics, usos i tipologies. En ell es donen cita les indústries de les noves tecnologies, en la zona del 22@, així com escoles i universitats de disseny i nous espais comercials i de serveis que li confereixen un caràcter totalment contemporani.
“Teníem la idea de mantenir l’essència del que havien estat les parets inicials que portaven escrita part de la seva història i construir, sobre elles, un nou espai que tingués la “ànima” de l’univers de Maria, per a convertir-lo en el seu petit món. Un món per a compartir.” Expliquen els seus dissenyadors, Pep Valls i Ester Riba.
D’aquesta manera es van conservar part de les parets originals, amb les seves pròpies “ferides” i el seu caràcter directament lligat a la idiosincràsia del barri. Que es veiés que la nova intervenció anava creixent com a capes superposades, respectant els diferents moments del temps.
També els volums ja existents els van donar pistes per on es podia treballar la distribució i van decidir reproduir-los per a anar creant nous espais, dins de l’espai general, en un equilibri de “plens” i “buits”.
Pel que a la formalització es refereix, es va voler crear un ambient molt pròxim a l’univers de Maria, utilitzant la forma corba de l’arc com a element plàstic, que apliquem a la claraboia del final de la botiga, una peça important per a potenciar la lluminositat de l’espai. La proposta format va ser la de separar-nos de la paret ja existent, deixant un espai on la llum es presenta com un element més i que alhora funciona com a separador entre una arquitectura d’obra vista -símbol d’un ahir- i aquest nou filtre format pels 3 arcs. D’igual forma van definir les obertures de la zona de l’office i també del gran mirall de la zona central. Aquesta forma corba dels arcs pot arribar a percebre’s de diferent manera segons sigui l’angle o la perspectiva amb què s’observi.
Segons l’Ester i el Pep, “Ens sembla també atractiu el joc que es produeix amb les ondulacions de les xapes metàl·liques, d’acord amb la caiguda de les teles de les cortines. Aquí es remarca una altra vegada la forma corba, ara jugant amb les seves parts còncaves i convexes.”
Finalment, cal destacar la importància del tractament del color i dels detalls decoratius i attrezzo finals, directament de la mà de Maria, que li va donar a l’espai aquest toc màgic tan pròxim a la seva manera de veure la vida i de crear.
El Espai Mietis obre les seves portes per a transportar-te al seu univers, creant una experiència d’immersió a una realitat paral·lela, multi sensorial i acollidora.
El túnel d’accés connecta el món real amb l’imaginari captivador i colorista de Mietis.
María reinterpreta el minimalisme inspirant-se a Memphis, l’era espacial i una varietat d’èpoques i estils. El constant ús de tons pastels, vibrants i alegres crea un discurs visual estimulant. Cada racó de l’espai roba l’alè i és una forta declaració de l’esperit creatiu de la dissenyadora.
Els materials industrials com l’alumini i el formigó, són contrastats per textures elegants i teatrals com les cortines de vellut vermelles que generen racons eclèctics i al seu torn, íntims.
Les formes curvilínies i panells ondulats de colors pastel et traslladen a un món de fantasia, dolç i divertit que recorda a una gelateria de conte.
Tots els elements en el seu conjunt generen nostàlgia a un món innocent ple de màgia i il·lusió.