Inici Societat Dissabte, nova bicicletada reivindicativa per una mobilitat sostenible a Igualada

Dissabte, nova bicicletada reivindicativa per una mobilitat sostenible a Igualada

COMPARTIR

Aquest dissabte 17 d’Abril, a les 11:30h, tindrà lloc la 6a bicicletada reivindicativa per reclamar que Igualada sigui una ciutat amb una mobilitat sostenible i segura.

La bicicletada és gratuïta i oberta a tothom, el punt de trobada i sortida serà el dissabte 17 d’Abril a les 11:30h des del pàrquing del Canaletes i es farà un circuit urbà per la ciutat acabant a la plaça de Cal Font, i conservant les distàncies de seguretat i amb totes les mesures oportunes. També es demana portar casc, mascareta i armilla reflectant.

Per als organitzadors, «Igualada té la mida ideal per aconseguir que pugui ser una ciutat on s’hi pugui circular amb bici, a peu o amb transport públic, alliberant així la ciutat de cotxes, reduint la contaminació i aconseguint una ciutat i un entorn molt més sans. Es demana que Igualada pugui arribar a ser una ciutat referent en mobilitat sostenible, i que es pensi més en la bici i no tan en el cotxe».

Movent-se en bicicleta, a peu o en transport públic, s’aconsegueixen una sèrie de millores remarcables: millores de la salut de cada persona, es redueix l’emissió de CO2, es redueix la contaminació ambiental i acústica, és més econòmic que el cotxe i molts cops més ràpid… I s’aconsegueixen ciutats més segures, tranquil·les i sanes.

L’objectiu d’aquestes bicicletades mensuals, es reclamar una mobilitat sostenible i segura dins la ciutat d’Igualada i rodalies, millorar i incrementar els carrils bici, carrils bici sense talls, incrementar els pàrquings per bicis i més segurs, millorar la connectivitat amb els principals equipaments dins la ciutat, amb les escoles, centres esportius, mercats, nord i sud i també amb els pobles i barris veïns…

Les bicicletades reivindicatives tenen lloc un cop al mes, i són organitzades pel col·lectiu Ciclistes Urbans d’Igualada, Igualada pel Clima (Fridays for Future Igualada), i també per 2Rodes Escola de Ciclisme Igualada.

Concentració artística i musical pel clima

Per altra banda, Igualada pel clima organitza aquest diumenge 18 a les 12 del migdia, a l’amfiteatre de l’estació vella, una concentració artística de sensibilització sobre la crisi climàtica que afrontem.

Tres disciplines artístiques s’uniran a una ‘performance’ crítica que farà reflexionar a qui assisteixi a la concentració a l’aire lliure.

La Suki Landaeta, cantant, oferirà la seva música de consciència al costat d’en Jordi Gabarró a la percussió, Odoardo Torres al quatre veneçolà i Òscar Faneca al baix. El músic Aimar Redolad a la taula de so farà possible que el missatge musical ressoni a la plaça. S’hi sumarà el col·lectiu «ImproJam» creant en directe sinergies entre la música i el cos.

Com a referència al mural participatiu de gran format de l’avinguda Balmes amb Gaudí, la muralista Sandra Estarrona sorprendrà amb una intervenció pictòrica simultània a les dues disciplines esmentades anteriorment.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*