Inici Societat Dissabte, nova bicicletada reivindicativa a Igualada

Dissabte, nova bicicletada reivindicativa a Igualada

COMPARTIR

El proper dissabte 13 de març, a les 11:30h, tindrà lloc la 5a bicicletada reivindicativa per reclamar que Igualada sigui una ciutat amb una mobilitat sostenible i segura.

La bicicletada és gratuïta i oberta a tothom, el punt de trobada i sortida serà el dissabte 13 de març a les 11:30h des del pàrquing de l’escola Dolors Martí i Badia i es preveu fer un circuit urbà per la ciutat, conservant les distàncies de seguretat i amb totes les mesures oportunes.

L’objectiu d’aquestes bicicletades mensuals, es reclamar una mobilitat sostenible i segura dins la ciutat d’Igualada i rodalies, millorar i incrementar els carrils bici, carrils bici sense talls, incrementar els pàrquings per bicis i més segurs, millorar la connectivitat amb els principals equipaments dins la ciutat, amb les escoles, centres esportius, mercats, nord i sud i també amb els pobles i barris veïns… Igualada te la mida ideal per aconseguir que pugui ser una ciutat on s’hi pugui circular amb bici, a peu o amb transport públic, alliberant així la ciutat de cotxes, reduint la contaminació i aconseguint una ciutat i un entorn molt més sans. Es demana que Igualada pugui arribar a ser una ciutat referent en mobilitat sostenible, i que es pensi més en la bici i no tan en el cotxe.

Movent-se en bicicleta, a peu o en transport públic, s’aconsegueixen una sèrie de millores remarcables: millores de la salut de cada persona, es redueix l’emissió de CO2, es redueix la contaminació ambiental i acústica, és més econòmic que el cotxe i molts cops més ràpid… I s’aconsegueixen ciutats més segures, tranquil·les i sanes.

Les bicicletades reivindicatives tenen lloc un cop al mes, i són organitzades pel col·lectiu Ciclistes Urbans d’Igualada i Igualada pel Clima (Fridays for Future Igualada), i en aquesta ocasió s’hi afegeix també 2Rodes Escola de Ciclisme Igualada, entitat que vol potenciar l’esport femení, i aprofitant que el 8 de març va ser el dia de la dona, s’uneixen a la bicicletada per donar visibilitat i motivar a que més noies i dones facin servir la bicicleta com a mitjà de transport i eina d’esport. Es el segon any consecutiu que organitzen pel dia de la dona, una bicicletada per promoure l’esport femení.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*