Inici Societat Dissabte, nova bicicletada reivindicativa a Igualada per una mobilitat sostenible

Dissabte, nova bicicletada reivindicativa a Igualada per una mobilitat sostenible

COMPARTIR

El proper dissabte 13 de febrer, a les 11:30h, tindrà lloc la quarta bicicletada reivindicativa per demanar una mobilitat sostenible i segura a Igualada, i a les rodalies.

És una bicicletada de lliure participació, el punt de trobada serà el dissabte 13 de febrer a les 11:30h des del pàrquing de l’escola Dolors Martí i Badia i es preveu fer un circuit urbà per la ciutat, conservant les distàncies de seguretat i amb totes les mesures oportunes.

L’objectiu d’aquestes bicicletades mensuals, es reclamar una mobilitat sostenible i segura dins la ciutat d’Igualada i rodalies, millorar i incrementar els carrils bici, carrils bici sense talls, incrementar els pàrquings per bicis i més segurs, millorar la connectivitat amb els principals equipaments dins la ciutat, amb les escoles, centres esportius, mercats, nord i sud i també amb els pobles i barris veïns… Es demana que Igualada pugui arribar a ser una ciutat referent en mobilitat sostenible, i que es pensi més en la bici i no tan en el cotxe.

Movent-nos en bicicleta, a peu o en transport públic, s’aconsegueixen una sèrie de millores remarcables: millores de la salut de cada persona, es redueix l’emissió de CO2, es redueix la contaminació ambiental i acústica, és més econòmic que el cotxe i molts cops més ràpid… I s’aconsegueixen ciutats més segures, tranquil·les i sanes.

Les bicicletades reivindicatives tenen lloc un cop al mes, i són organitzades pel col·lectiu Igualada pel Clima (Fridays for Future Igualada), per Ciclistes Urbans d’Igualada i per Igualada Ciutat Bici, i estan obertes a tothom que vulgui participar-hi amb les mesures de seguretat oportunes.

Es poden seguir les properes convocatòries i les instruccions, a Twitter @igualadapelclima, @CiclistesUrbIGD o bé per Instagram Fridaysforfuture.igualada, o Ciclistesurbansigualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*