Inici Societat Dissabte, manifestació a Piera per la gestió pública de l’aigua

Dissabte, manifestació a Piera per la gestió pública de l’aigua

COMPARTIR

Aigua és vida Anoia anima a tota la ciutadania de Piera, però també a tots els i les anoienques, a participar de la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte 10 de novembre a les 18h a Piera. La manifestació, convocada per la plataforma Piera per l’aigua pública i amb el suport d’Aigua és vida Anoia, té com a objectiu demanar la gestió pública de l’aigua a la vila a la vegada que demanarà el compromís dels partits polítics per a que apostin per la gestió pública de l’aigua. La manifestació començarà al parc del Gall Mullat i finalitzarà a la plaça del Peix amb parlaments.

A Piera són diverses les companyies que gestionen el servei d’aigua i una d’elles, Anaigua que és del grup Agbar i també l’empresa que gestiona a més pierencs, finalitza el seu contracte al 2022. Per aquest motiu, la plataforma Piera per l’aigua pública convoca una manifestació per demanar la gestió pública de l’aigua al finalitzar el contracte amb l’empresa. La plataforma considera que “la gestió d’Anaigua ha estat nefasta per diversos motius, entre ells els encara existents aforaments a moltes llars, un sistema que l’ACA ha definit com injust, i uns rebuts del consum de l’aigua exagerats, sent aquests un dels més cars de Catalunya”. En aquest sentit, Piera per l’aigua pública també critica les fuites constants degut al mal estat de la xarxa i la manca de pressió d’aigua a moltes llars, motius pels quals els veïns i veïnes de Piera han decidit sumar-se a la onada de demanda de la gestió pública de l’aigua que s’està vivint a la comarca i a Catalunya.

El darrer dissabte 27 d’octubre es va viure a Igualada una manifestació per demanar la gestió pública de l’aigua als municipis anoiencs sense contracte, però també per aquells municipis que finalitzen els seus contractes com Piera i Masquefa. La manifestació va comptar amb una participació de quasi un miler de persones i s’inscriu dintre de l’onada de remunicipalitzacions que s’està vivint a Catalunya on ciutats com Terrassa o Girona ja s’han decantat per la gestió pública de l’aigua.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*