Inici Societat Dissabte a Igualada, concentració contra el projecte de polígon de Can Morera

Dissabte a Igualada, concentració contra el projecte de polígon de Can Morera

COMPARTIR

Les entitats Per la Conca i Unió de Pagesos convoquen a la ciutadania de la Conca d’Òdena a sortir al carrer de la capital comarcal el proper dissabte 4 de maig a la tarda per mostrar el rebuig a les propostes que consideren que amenacen el territori, com el macropolígon industrial de Can Morera. Els actes clouran amb una concentració i lectura de manifest a les 19h a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

Després d’omplir el Teatre de l’Ateneu Igualadí el passat mes de març en una xerrada informativa i de donar a conèixer el Compromís per la Conca, una proposta de mínims que interpel·la els partits polítics locals, el sindicat agrari Unió de Pagesos i l’associació Per la Conca tornen a moure peça per posar al centre del debat local el futur del territori, les estratègies de planificació i les polítiques de dinamització de l’entorn rural.

En aquesta ocasió convoquen una jornada reivindicativa i de denuncia sota el lema “La Conca ens crida!” el proper dissabte a la tarda. Com en ocasions anteriors, el seu objectiu és doble: d’una banda, informar als veïns i veïnes de l’opacitat de les propostes de planificació urbanística que els afecten; de l’altra, posar en valor el patrimoni natural i cultural del territori i l’activitat agrícola i ramadera que s’hi desenvolupa.

La plaça de l’Ajuntament d’Igualada s’omplirà ja des de les 5 de la tarda amb caus i esplais de la comarca, que realitzaran una sèrie de jocs i activitats conjuntes pel centre de la ciutat amb la voluntat d’aprendre més sobre aquest tema i de mostrar el suport i compromís de les entitats de lleure amb el futur de la Conca.

A partir de les 6 de la tarda, començaran una sèrie de tasts de productes locals i de tallers i xerrades per a nens i adults, amb la col·laboració d’entitats del territori com el col·lectiu Eixarcolant, l’Associació de Petits Viticultors de la Conca d’Òdena o l’Associació d’amics de la cervesa artesana La Bromera. També hi seran presents les entitats convocants, amb uns tallers d’Unió de Pagesos que donaran a conèixer la importància del món agrari en la societat, i un punt d’informació de l’associació Per la Conca, on s’informarà sobre el macropolígon de Can Morera i les possibilitats que ofereixen els acords de custòdia del territori.

El punt culminant de la jornada tindrà lloc a les 7 de la tarda, moment en què convoquen una concentració a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Durant l’acte, es llegirà un manifest en defensa d’un territori viu, sostenible i amb futur, i s’anunciaran futures accions per part dels col·lectius convocants.

Per la Conca i Unió de Pagesos fan una crida a tota la ciutadania de la Conca a participar a les diferents activitats organitzades per tal de fer visible la importància de reivindicar un model territorial que posi en valor allò que tenim i que aposti per unes polítiques de dinamització econòmica arrelades als recursos i a la gent que hi viu.

 

FER UN COMENTARI

*