Inici Societat El director del Servei Meteorològic de Catalunya, a l’Observatori de Pujalt

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, a l’Observatori de Pujalt

COMPARTIR

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, i el responsable de la Xarxa d’Observadors Meteorològics, Ricard Ripoll, van visitar el passat mes de maig l’Observatori de Pujalt. Per part de Pujalt hi van ser presents l’alcalde, Antoni de Solà, el director de l’Observatori de Pujalt, l’Albert Borràs, i la resta de regidors del consistori.

La visita va servir per repassar tota la feina que es porta a terme en aquest observatori i també per posar al dia el conveni de col·laboració entre l’Observatori de Pujalt i el Servei Meteorològic de Catalunya. L’Observatori de Pujalt és un punt d’observació i vigilància diari del Servei Meteorològic de Catalunya i també un punt de didàctica de la meteorologia amb tallers per escoles i també pel públic en general. El Servei Meteorològic dóna suport a aquestes activitats. Des de l’Observatori de Pujalt no tan sols es porten a terme visites en el mateix observatori si no que també es porten a terme les visites al Radar Meteorològic de la Panadella propietat del Servei Meteorològic. De cara al setembre aquestes visites al radar es veuran ampliades amb un taller de núvols que es portarà a terme amb una observació dels núvols, identificació a partir de les imatges del satèl·lit meteosat i experiments.

En acabar la visita es va fer esment a l’esclafit que va succeir a la ciutat d’Igualada el 23 de novembre i es va recordar de la importància del seguiment per part dels vigilants d’aquestes situacions. A partir d’aquí el Servei Meteorològic de Catalunya es va comprometre a portar a terme jornades de formació pels vigilants del Servei Meteorològic de Catalunya de les comarques de Barcelona a l’Observatori de Pujalt, demanda dels vigilants de l’Anoia.

FER UN COMENTARI

*