Inici Societat Les diputades Carolina Telechea i Maria Sayavera i la presidenta de l’AMTU...

Les diputades Carolina Telechea i Maria Sayavera i la presidenta de l’AMTU visiten el Parcmotor de Castellolí

COMPARTIR

La diputada al Congrés dels Diputats Carolina Telechea (ERC), la diputada territorial de la Diputació de Barcelona i alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera (ERC), i la presidenta de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC), han visitat aquest dilluns al matí les instal·lacions del Parcmotor de Castellolí i el Campus Motor Anoia. Han estat rebudes per l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, i representants del circuit i de Cellnex.

Les polítiques han pogut conèixer de primera mà els sistemes de connectivitat de què disposa el circuit castellolinenc, un dels primers circuits connectats d’Europa, que permeten desenvolupar nous productes i serveis en el camp de la mobilitat intel·ligent i la connectivitat dels vehicles. Ton Pons, gerent del circuit, ha explicat l’avenç tecnològic que ha suposat per al recinte l’acord signat amb Cellnex el 2017, que els permet “ser un pati de jocs i proves per a la mobilitat del futur”, adaptant-se a les necessitats de cada client, habitualment concessionaris i grans marques automobilístiques, entre d’altres. Pons ha dit que treballen per monetitzar els sistemes testats a Castellolí amb diverses start-ups, catalanes i nacionals.

Per la seva banda, Fernando Brea i Raül González, de Cellnex, han guiat Telechea, Carbonell i Sayavera pel recinte del Parcmotor i els han explicat com funciona tot el sistema de connexió que hi ha instal·lat al circuit i la importància que tenen aquest tipus d’infraestructures per a la mobilitat sostenible i intel·ligent cap a la que anem, ja que permeten alertar ràpidament de qualsevol incidència a la carretera, com ara accidents o retencions. “Més del 85% de les carreteres d’Espanya no tenen electricitat actualment”, ha lamentat González.

La presidenta de l’AMTU, Aurora Carbonell, ha assegurat que “són necessaris llocs com aquest per anar fent proves, perquè al futur necessitarem la connectivitat per a una mobilitat més eficient i connectada i per a tot”. La diputada al Congrés Carolina Telechea, que era el primer cop que visitava un circuit connectat, ha valorat que “està clar que les empreses aposten per la mobilitat sostenible i la innovació en la connexió de les persones, i cal que les administracions hi siguin al darrere, donant suport i finançament”. La diputada territorial Maria Sayavera ha dit que “l’espectre està canviant i hem de pujar al carro, no només amb la mobilitat horitzontal sinó també la vertical -en referència a l’aeròdrom d’Òdena-, així com buscar aliats per continuar treballant en aquesta línia”.

Per la seva banda, el batlle de Castellolí, Joan Serra, ha posat en relleu que “és important que les autoritats del nostre territori coneguin les instal·lacions de país que hi ha a Castellolí per tal que, des de les institucions que representen, puguin potenciar-les”.

La visita ha finalitzat al Campus Motor Anoia, on membres de la companyia Mars Intelligence han presentat davant les autoritats un sistema de drons especialitzat en emergències i dispositius policials que permet localitzar persones desaparegudes a través del senyal dels seus telèfons mòbils, entre altres aplicacions. Recentment, el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, va ser a Castellolí per conèixer l’ús d’aquesta innovadora tecnologia en l’àmbit de les emergències.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*