Inici Economia La Diputació reforça el teixit empresarial anoienc amb un milió d’euros

La Diputació reforça el teixit empresarial anoienc amb un milió d’euros

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona destinarà 1.080.793,91 euros a reforçar el teixit empresarial local i la seva solvència econòmica afavorint la inversió en equipaments i infraestructures de l’Anoia. El nou programa de suport a la inversió local, que està destinat als ajuntaments i les quatre entitats municipals descentralitzades de la demarcació, compta amb una dotació total de 20 milions d’euros.

El suport a la petita i mitjana empresa té un innegable impacte econòmic i pot promoure una especialització de la producció, i, també, de la comercialització dels productes propis d’un territori determinat. És per aquest motiu que aquest nou programa promou la contractació de petites i mitjanes empreses per tal d’afavorir el desenvolupament econòmic local, millorar les oportunitats laborals i contribuir a garantir la cohesió social.

Criteris d’adjudicació

La distribució dels 20 milions d’euros d’aquest programa té la voluntat de garantir una distribució justa i objectiva. S’assigna un import inicial de 10.000 € a tots els ens destinataris amb l’objectiu d’assegurar l’equilibri territorial i el suport als petits municipis, i es completa la distribució amb les variables població, extensió i capitalitat comarcal.

Cadascuna de les 314 corporacions destinatàries haurà d’acceptar els ajuts abans del 31 de gener del 2017 i podran justificar actuacions executades entre el passat 1 de juliol i el 30 de setembre del 2017.

Aposta de mandat

Els programes complementaris que promou la Diputació de Barcelona formen part del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019”. Mitjançant aquest pla, la Diputació treballa amb els ajuntaments per canalitzar la transferència de recursos econòmics, tècnics i materials als governs locals.

També formen part del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019” les Meses de concertació (espais entre els representants de la Diputació i dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats i es preacorden les actuacions del mandat i els recursos), i els Catàlegs de serveis (ofertes periòdiques de recursos que la Diputació presenta als ens locals en format de llibre electrònic per satisfer les seves necessitats).

FER UN COMENTARI

*