Inici Societat La Diputació elabora un estudi de regeneració urbana pel barri de Santa...

La Diputació elabora un estudi de regeneració urbana pel barri de Santa Olga d’Òdena

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de regeneració urbana i cohesió social del barri de Santa Olga d’Òdena. El projecte, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, s’ha fet amb la voluntat de dotar d’eines al municipi des d’una òptica integral, per revertir el procés de degradació d’aquest barri situat a les afores del nucli i a poca distància d’Igualada, sorgit de l’emergència habitacional derivada de l’increment de població a la dècada dels anys seixanta, fruit dels fluxos migratoris del moment.

Actualment, la segregació física de Santa Olga respecte a la resta del municipi, juntament amb la precarització del parc de l’habitatge, la manca de serveis i l’afebliment de les relacions socials existents, fan que aquest espai tingui molt poca capacitat atractiva i corri el risc d’agreujar encara més la situació de marginalitat i degradació. En aquest sentit, l’estudi pretén dotar de recursos al consistori per facilitar la presa de decisions per mitigar aquesta tendència. Així, l’anàlisi i diagnosi socioeconòmica, urbanística i de la vinculació amb la resta del municipi ha permès configurar una radiografia molt acurada de la realitat urbana i social del barri.

El projecte ha comptat amb un procés participatiu que ha permès detectar les principals necessitats i demandes del barri, així com també traçar les principals estratègies a implementar en un futur per poder pal·liar els efectes de la degradació de l’espai físic i reforçar la convivència entre els residents de Santa Olga.

Com a resultat, el document de diagnosi i estratègia (DIES) estableix una sèrie de línies i  actuacions prioritzades en l’àmbit de la rehabilitació d’habitatges, l’espai públic, la connectivitat amb la resta del municipi i la dinamització de les activitats culturals i dels serveis públics.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*