Inici Societat La Diputació elabora un estudi per l’eficiència energètica del centre cívic del...

La Diputació elabora un estudi per l’eficiència energètica del centre cívic del Pla d’Òdena

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi d’optimització energètica del Centre cívic del Pla d’Òdena, construït el 1991. L’objectiu del treball, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, és avaluar el comportament energètic de l’edifici i definir propostes d’estalvi valorades tècnica, energètica i econòmicament, plantejant la seva aplicació en diverses fases.

Les mesures proposades en l’estudi inclouen des de propostes de gestió i baixa inversió com l’optimització de la potència contractada, la monitorització per reduir els consums base de l’edifici, la substitució de la il·luminació actual per il·luminació Led, més eficient, i la instal·lació de vàlvules termostàtiques als radiadors.

L’estudi també proposa altres mesures de més inversió com la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici i la substitució del sistema de calefacció actual de caldera de gas per una de biomassa. Finalment, també s’afegeix una mesura de reducció dels guanys per radiació solar, mitjançant la instal·lació de proteccions a les obertures sud de l’edifici.

El treball analitza el cost de les propostes plantejades, que en conjunt sumen 56.200 euros, i el període de retorn de la inversió. Així, es planteja un full de ruta que proposa aplicar les mesures de manera progressiva a mesura que es vagin obtenint estalvis de les mesures ja aplicades. L’escenari proposat té un període de retorn global de la inversió de 15 anys i els estalvis acumulats a 20 anys serien al voltant de 50.000 euros.

Juntament amb aquest estudi s’ha realitzat la certificació i tramitació de l’etiqueta energètica de l’edifici. Amb aquest treball el municipi disposa d’un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament i amb més confort tèrmic.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*