Inici Cultura La Diputació de Barcelona elabora un pla per recuperar la muralla de...

La Diputació de Barcelona elabora un pla per recuperar la muralla de la Tossa de Montbui

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui el  Pla Director de la muralla de la Tossa de Montbui. El Castell de La Tossa està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Aquest conjunt està  format per una muralla perimetral, de la qual aparentment queden molt poques restes, i que al seu interior engloba el mateix castell, l’església de Santa Maria, la sagrera i les feixes dels  seus voltants.

Actualment es poden localitzar dos punts on queden restes conservades de la muralla a la vista, i en d’altres simplement s’intueix les seves traces o forma part dels murs de contenció i les feixes.

El Pla Director té per objectiu l’estudi de les restes actuals per situar el seu traçat, així com establir les actuacions necessàries per portar a terme la seva recuperació i posada en valor. Aquest document ha analitzat el conjunt i ha de prescrit i valorat econòmicament les actuacions necessàries per tal de conservar-lo potenciant els seus  valors històrics, arquitectònics i simbòlics.

El Pla estableix tres fases d’actuació. Una primera fase de desbrossada del traçat de la  muralla, excavació arqueològica i consolidació dels trams existents. Una segona d’aclarida de la vegetació per recuperar la visibilitat del castell i adequació a la visita pública i una tercera de interpretació dels trams perduts de la muralla.

El Pla director ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

*