Inici Societat La Diputació de Barcelona elabora el nou pla urbanístic d’Argençola

La Diputació de Barcelona elabora el nou pla urbanístic d’Argençola

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha realitzat l’avanç del Pla d’ordenació urbanística (POUM) d’Argençola, un document de planejament que descriu com i on es desenvoluparà urbanísticament el municipi i defineix els trets essencials que contindrà el futur Pla urbanístic.

Després d’una primera fase d’anàlisis i diagnosi urbanístic, s’han definit els objectius i els criteris generals del futur pla i s’han concretat també les característiques bàsiques i estructurants d’una proposta d’ordenació. D’entre dos escenaris estudiats, s’ha escollit l’alternativa que garanteix un creixement sostenible a partir de les projeccions demogràfiques del municipi, preservant els seus valors ecològics i culturals.

El document tècnic s’ha sotmès a un procés de participació ciutadana, i un cop aprovat pel ple municipal, a continuació s’obrirà un període d’exposició al públic i serà tramès per a ser avaluat pels òrgans competents de medi ambient per a l’avaluació ambiental estratègica ordinària i per la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Argençola té una població de 250 habitants i un terme municipal de 47,30 km2. El territori es disposa en una orografia molt accidentada i estructurada a través de les rieres de Clariana i de Goda que li confereixen caràcter i qualitat ambiental, on s’intercalen zones de bosc amb zones agrícoles de secà, per anar aprofitant els espais més plans en forma de terrasses. La població es distribueix en els nuclis d’Argençola, Carbassí, Porquerisses, Clariana i Contrast, quedant relativament ben comunicats, alguns a través de la carretera N-II.

FER UN COMENTARI

*