Inici Destacats La Diputació de Barcelona completa el pla per recuperar la muralla de...

La Diputació de Barcelona completa el pla per recuperar la muralla de la Tossa de Montbui

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui el Pla director de la muralla de la Tossa de Montbui, conjunt monumental que inclou del castell de la Tossa, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

El Pla director, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), té per objectiu l’estudi de les restes actuals per situar el seu traçat, així com establir les actuacions necessàries per portar a terme la seva recuperació i posada en valor. El treball ha analitzat el conjunt i ha de prescrit i valorat econòmicament les actuacions necessàries que en el seu conjunt preveu actuacions per valor de 436.000 euros, per tal de conservar-lo potenciant els seus valors històrics, arquitectònics i simbòlics.

El treball lliurat a l’ajuntament estableix tres fases d’actuació: una primera fase de desbrossada del traçat de la muralla, excavació arqueològica i consolidació dels trams existents; una segona d’aclarida de la vegetació per recuperar la visibilitat del castell i adequació a la visita pública i una tercera de interpretació dels trams perduts de la muralla.

La Tossa de Montbui un conjunt està format per una muralla perimetral, de la qual aparentment queden molt poques restes, i que al seu interior el mateix castell, l’església de Santa Maria, la sagrera i les feixes dels seus voltants.

El temple va ser restaurat per la Diputació de Barcelona  entre els anys 1954 i 1961, i es va actuar al castell el 2020 juntament amb un estudi històricodocumental del conjunt. Actualment es poden localitzar dos punts on queden restes conservades de la muralla a la vista i en d’altres simplement s’intueix les seves traces o forma part dels murs de contenció i les feixes.

FER UN COMENTARI

*