Inici Societat Dimarts de Diàlegs tanca etapa després de 35 debats

Dimarts de Diàlegs tanca etapa després de 35 debats

COMPARTIR

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ha decidit culminar quatre anys de promoció del coneixement i el pensament crític a la ciutat. D’aquesta manera es clou un llarg període que va iniciar-se el gener del 2014 i l’Ateneu ja en comença a preparar una altra per continuar essent un espai on debatre sobre Igualada. Aquest fet ve donat per la nova etapa laboral que ha obert el coordinador de l’espai, el periodista igualadí Jordi Cuadras, amb uns horaris que li impedeixen poder seguir al capdavant de la iniciativa.

Dimarts de Diàlegs ha organitzat 35 sessions de debat local amb 35 ponents experts, ha tingut 181 convidats a la “Fila 0” i un total de 3.200 persones de públic. Durant aquests anys s’han tractat una gran varietat de temes (urbanisme, cultura, economia, religió, Conca, reciclatge, oci, creativitat, vegueries, comerç, educació…) amb una pregunta com a títol per trobar el màxim nombre de respostes a partir de l’aportació dels convidats i el públic, que ha tingut un gran protagonisme en totes les sessions. DdD ha entés el debat com l’eina per configurar-se una opinió rica feta a partir del contrast d’opinions diverses i ha tingut sempre el convenciment que una reflexió serena i acompassada, com la que ha proposat durant tot aquest temps, és sinònim de ser, individualment i col·lectivament, una mica més lliures.

DdD ha estat pioner en ser un espai de debat i reflexió que ha unit a persones que mai havien compartit un acte públic a la ciutat i per això ha esdevingut un espai transversal que sempre ha primat tenir el màxim nombre de veus diferents. En aquest sentit, destaquen tres exemples de debats que van ser precursors: la sessió amb els cinc alcaldes d’Igualada de la democràcia, el debat amb els representants de totes les religions que hi ha a la ciutat o la sessió on les entitats que fan possible la Festa Major van debatre el model de la festa. D’altra banda, DdD també va organitzar el debat de candidats de les eleccions municipals del 2015 amb un innovador sistema de marcadors i de plantejament dels temes que mai s’havia fet a Igualada.

Per tota la seva trajectòria i per ser un espai referent i trencador a la ciutat, Dimarts de Diàlegs va rebre el Premi Ateneus de Catalunya 2016 en l’àmbit de la comunicació. El llegat que deixa DdD a Igualada queda a la diposició de la ciutadania, ja que totes les sessions es poden recuperar a la web dimartsdedialegs.cat. En els propers mesos, l’Ateneu Igualadí presentarà quin projecte posa en marxa per seguir promovent un espai de debat local com ha estat DdD.

L’equip de Dimarts de Diàlegs, format per Mireia Claret, Anna Carretero i Jordi Cuadras, agraeix amb la màxima gratitud la participació de tothom qui ha fet possible aquest espai de debat i reflexió, ja sigui com a ponent o com a públic tot enriquintt el debat sessió rere sessió. Des del primer moment, l’objectiu amb el qual va néixer DdD ha sigut una realitat: ser un espai creat des de la societat civil i per a la societat civil on fer-se preguntes i trobar respostes sobre Igualada.

FER UN COMENTARI

*