Inici Societat Dimarts de Diàlegs, premiat per la Federació d’Ateneus de Catalunya

Dimarts de Diàlegs, premiat per la Federació d’Ateneus de Catalunya

COMPARTIR

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ha guanyat el Premi Ateneus de Catalunya 2016 en l’àmbit de la comunicació. El guardó l’entrega la Federació d’Ateneus de Catalunya i reconeix la tasca de DdD a l’Ateneu Igualadí “per haver reinventat el format de tertúlia tot adaptant-lo als nous temps i per promoure el debat a Igualada amb una proposta que creu en el diàleg i l’intercanvi d’impressions com a camins per construir la societat”.

Al seu parlament, el coordinador de DdD, el periodista Jordi Cuadras, ha donat les gràcies a la Federació pel premi i ha destacat que “Dimarts de Diàlegs sempre ha cregut en tres D que, a més de ser les inicials del nostre nom, són les D de diàleg, debat i discussió. Entenem que aquestes tres D són eines molt útils per promoure el coneixement i el pensament crític a la ciutat. De fet, creiem que cap societat pot avançar sense fomentar el diàleg i el pensament crític i així ho apliquem des l’Ateneu per evitar passar de puntetes per sobre de molts temes que ens afecten. I ho fem des d’una estima, una inquietud i un interès molt gran per Igualada”.

Cuadras també ha destacat que “DdD és un espai nascut des de la societat civil i per a la societat civil on escoltar moltes opinions perquè, després, cadascú en tregui les seves pròpies conclusions”. El coordinador de DdD ha agraït a l’Ateneu Igualadí el fet que hagi estat la incubadora del projecte des del primer moment, a tot l’equip que el prepara, als ciutadans que participen cada mes a les sessions i als convidats que hi ha hagut: “És un premi que volem compartir amb tots els qui fan possible que DdD sigui aquest espai de debat i reflexió d’Igualada”.

DdD va néixer al gener de l’any 2014 i des d’aleshores ja ha dut a terme un total de 27 sessions en les quals cada mes es tracta un tema diferent de debat sobre Igualada: econòmics, socials, polítics o culturals fins a urbanístics, artístics, de religió o d’indústria. Durant aquests tres anys hi han participat 27 ponents que són els que introdueixen la sessió des d’una mirada externa, 141 convidats a la “Fila 0” que fan l’anàlisi del tema en clau local i 2.300 persones de públic, que també participen de la sessió aportant-hi reflexions o preguntes. Les sessions es fan el segon o tercer dimarts de cada mes i sempre amb una pregunta de títol, a partir de la qual es busca el màxim de respostes possibles. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat i s’hi poden veure resums en vídeo i text de totes les sessions.

L’equip de DdD el formen Jordi Cuadras, Mireia Claret, Anna Carretero i compta amb la col·laboració de Ricard Espelt i Quim Muntané. L’entrega dels Premis Ateneus, que han celebrat la 27a edició, s’ha fet al Museu Marítim de Barcelona i el premi per Dimarts de Diàlegs l’han recollit el coordinador de DdD, el vicepresident de l’Ateneu Joan Torrents i la responsable de Relacions Institucionals de l’entitat Carme Mateu. A la mateixa categoria que Dimarts de Diàlegs optaven al premi de comunicació un total de quatre projectes de diversos ateneus de Catalunya.

FER UN COMENTARI

*