Inici Societat Dilluns s’inicien les excavacions a l’Abric de la Consagració de Capellades

Dilluns s’inicien les excavacions a l’Abric de la Consagració de Capellades

COMPARTIR

Del 22 de juliol al 16 d’agost hi haurà 6 persones treballant en una nova campanya d’excavació al jaciment de l’Abric de la Consagració.

Ara com ara en aquest enclavament s’hi ha pogut trobar eines lítiques i restes òssies dels animals caçats. Aquest material data del moment de pas del Paleolític mitjà cap al superior.

La campanya d’enguany es preveu com una continuació del treball iniciat durant la darrera edició.

A punt per iniciar les excavacions a l’Abric Romaní

Per altra banda, els treballs d’excavació arqueològica d’aquest any començaran el dimarts 6 d’agost i es faran fins al dimarts 27 d’agost.

Enguany hi participaran una quarantena d’arqueòlegs de diferents parts del món que començaran preparant el nivell i traient el sediment estèril per, a la part final de la campanya, obrir la part més fèrtil del nivell d’excavació.

Els treballs d’excavació arqueològica es poden visitar de manera lliure -excepte els dies 10, 17 i 24- els matins d’11 a 1 i les tardes de 5 a 7.

Aquesta serà ja l’edició número 37 de les campanyes d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades, dirigides pels doctors de l’IPHES, Eudald Carbonell, Palmira Saladié i Gema Chacón.

Al llarg dels anys s’hi han trobat moltíssimes restes arqueològiques, destacant les llars i diferents eines de fusta que, per les condicions de l’espai, es conserven en negatiu i aporten molta informació sobre l’època. Actualment els registres tenen uns 60.000 anys.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*