Inici Societat Dilluns entren en servei els primers busos exprés entre Igualada i Barcelona

Dilluns entren en servei els primers busos exprés entre Igualada i Barcelona

COMPARTIR

[Img #7692]La nova línia d’autobús exprés que unirà Igualada i Barcelona començarà a funcionar el dilluns 3 de juny. De moment, es posen en funcionament dos vehicles del total de cinc que tindrà la xarxa un cop estigui totalment desplegada a finals de l’any que ve. La d’Igualada és la cinquena línia de la xarxa ‘exprés.cat’ que posa en marxa la Generalitat, després de les de Terrassa, Sabadell, Ripollet i Cerdanyola-UAB. La principal característica d’aquesta xarxa és que enllaça de manera ràpida les principals ciutats del país millorant la freqüència de pas i el temps dels trajectes. A més, també es reforça la informació als usuaris, tant als mateixos vehicles com a les parades del servei.

Els nous vehicles que s’incorporen a la línia d’Igualada-Barcelona mantindran la freqüència de pas actual de 14-30 minuts i incrementaran el nombre de places disponibles per als viatgers en les franges horàries de major demanda. En aquest sentit, s’ha reforçat el servei de primera hora del matí, per l’alt grau de concentració de passatgers a causa de la mobilitat obligada per feina i estudis.

El corredor d’Igualada actualment és el que té la mitjana més alta d’ocupació de tot Catalunya amb 33 viatgers per expedició. Segons les dades del 2011, va tenir un total de 950.000 passatgers, amb gairebé 28.500 expedicions.

Per incrementar la velocitat comercial es millorarà la fluïdesa de circulació dels vehicles de forma progressiva. A la trama urbana d’Igualada es preveu habilitar la sortida de vehicles pels jardins annexos a l’estació i es prioritzarà al semàfor la incorporació a l’avinguda de Montserrat. Per entrar a Barcelona, el bus farà servir el carril bus des de l’avinguda Diagonal fins a Maria Cristina i, en un futur, el carril bus de la B-23 i l’intercanviador de Diagonal.

El desplegament de la segona fase de la xarxa ‘exprés.cat’, previst per a l’any 2014 sempre i quan les disponibilitats pressupostàries ho permetin, suposarà la incorporació del tres vehicles més. D’aquesta manera, l’objectiu és reforçar la fiabilitat del servei, millorar la puntualitat i garantir una oferta de places de qualitat òptima adequada en tot moment a la demanda.

D’altra banda, també s’ha millorat la informació a l’usuari. En aquest sentit, s’ha realitzat un pla de millora de la informació estàtica mitjançant l’edició d’horaris de butxaca i de cartelleria que s’ha instal·lat a les marquesines. També s’incorporarà informació dinàmica amb un sistema que posiciona els vehicles geogràficament i informa als usuaris del temps previst d’arribada a les parades o de possibles incidències.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*