Inici Destacats Dijous arrenca la 25ena edició de l’European Balloon Festival

Dijous arrenca la 25ena edició de l’European Balloon Festival

COMPARTIR

L’European Balloon Festival dona el tret de sortida aquest dijous dia 8 de juliol al vespre, amb un acte per commemorar la 25ena edició del festival de globus aerostàtics d’Igualada. La celebració, adreçada als pilots participants i a les persones que al llarg dels anys han col·laborat en l’organització d’aquest esdeveniment, tindrà lloc al Museu de la Pell d’Igualada i servirà per donar inici a un European Balloon Festival que recupera bona part del programa d’activitats habitual, tot i que mantenint encara algunes restriccions.

Per veure els globus enlairar-se, però, caldrà esperar a divendres a primera hora. Una trentena de pilots vinguts d’arreu del món participaran als vols programats durant els dies del festival, enguany només els vols matinals: divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11 de juliol. Divendres els globus sortiran des del Parc Central d’Igualada, mentre que dissabte tindrà lloc el vol de Ciutat, amb globus que s’enlairaran des del camp de futbol de Fàtima, la Plaça de l’Ajuntament, la plaça de Cal Font i l’Estació d’autobusos. Diumenge se celebrarà el vol de cloenda, ja fora de la competició esportiva. Dissabte arriba un dels plats forts del festival, l’encesa nocturna de globus Night Glow –que enguany se celebra en format reduït i amb control d’aforament– i ja ha esgotat les entrades disponibles. També ha fet “sold out” el concert del grup Stay Homas, dins del festival Anòlia, que tancarà la nit de dissabte.

Tornen també les activitats infantils a l’aire lliure, tant divendres com dissabte al Parc Central, i les activitats culturals i lúdiques als iglús de vent en diferents indrets de la ciutat, que enguany tindran lloc en espais tancats amb control d’aforament. Quedarà pendent per la propera edició recuperar el vol inaugural per a premsa dijous al matí i els vols de tarda, ja que les restriccions sociosanitàries fan inviable poder-los celebrar enguany. El programa complet d’actes es pot consultar a la pàgina web ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram.

European Balloon Festival

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas. Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar en un dels equips participants com a passatger. Enguany celebra la seva 25ena edició.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*