Inici Art Difusió per la pintura mural del presbiteri de l’església parroquial de Sant...

Difusió per la pintura mural del presbiteri de l’església parroquial de Sant Martí de Tous

COMPARTIR

L’Església parroquial de Sant Martí de Tous llueix en el presbiteri, des de l’any 1980, un conjunt de pintures murals obra de l’artista Domènec Corbella.

Ara s’ha publicat un tríptic per documentar l’existència d’aquesta obra i divulgar-ne continguts i valors, en el qual l’autor, també exercint la seva vessant de docent i investigador, ens descriu els orígens i referents artístics de l’obra vinculant-los a la continuïtat històrica que l’inspira, ens fa una síntesi dels condicionants inherents a l’espai que ocupa, la situa en la contemporaneïtat i aporta arguments per a la seva comprensió.

Per altra banda, la comunitat parroquial ens parla dels impulsors del projecte, ens porta al moment i al context històric que ho van fer possible, reflexiona sobre el que representa i ens convida a la seva contemplació.

Tot això acompanyat d’un reportatge fotogràfic que combina les imatges globals de la composició amb les detallades de cada un dels elements que la integren, apropant-nos-les i posant a l’abast visual l’expressivitat de les figures i la força enèrgica i sensible del traç.

L’edició ha estat possible gràcies a l’incondicional suport de patrocinadors i col·laboradors. Ara tenim, doncs, un nou document perquè la gent gaudeixi, encara més, del nostre patrimoni artístic, amb l’acompanyament de les imatges i les paraules que ens permeten conèixer i així estimar aquest llegat cultural.

Joan Claramunt Elias

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*