Inici Política Diferències entre l’entitat Tatanka i el govern vilanoví

Diferències entre l’entitat Tatanka i el govern vilanoví

COMPARTIR

L’escola de música i d’art Vilamúsics va obrir portes, el passat dissabte 6 de maig, a Igualada. Aquest projecte de formació pedagògic i artístic va iniciar l’activitat a Vilanova del Camí, promogut per Tatanka, “com una alternativa a les escoles més tradicionals i per apropar la música a la població”. La falta d’espais va fer que finalment Tatanka busqués emplaçament per tirar-lo endavant al centre d’Igualada, segons ha explicat a Ràdio Nova la presidenta de Tatanka, Glòria Vilà, qui també ha criticat “la falta de suport i entesa” amb la regidoria de Cultura vilanovina.

La inauguració de Vilamúsics va servir per donar a conèixer l’escola, professorat i matèries impartides. En el transcurs de l’acte es va oferir un breu concert i es realitzà una visita guiada per l’equipament, al carrer Soledat 20, un espai que amplia l’oferta d’aules amb la incorporació d’aquest projecte pedagògic artístic al centre de la capital anoienca.

Una escola “que neix amb la passió, l’esforç i la dedicació de moltes persones”, diu Glòria Vilà, que fa les tasques de secretària de Vilamúsics, “i que és el resultat d’una molt bona feina”. El president de l’associació, Xavier Cassanyes, també recordava durant l’acte “la importància de la música, l’art i l’ensenyament basat en el creixement interior” com a característica bàsica d’un model d’escola moderna i alternativa.

Tensions entre Tatanka i la regidoria vilanovina

Vilamúsics és un projecte que ha nascut promogut per Tatanka, una entitat vilanovina sense ànim de lucre que en aquests darrers 7 anys, s’ha dedicat a la sensibilització sobre la cura dels animals, especialment gats i gossos, i que realitza visites, periòdicament, a les protectores per donar un cop de mà al manteniment de les instal·lacions i refugis i promoure l’adopció. Des de fa alguns anys, també fan concerts benèfics per recollir diners amb la mateixa finalitat. El darrer el van realitzar el passat 9 d’abril, moment que ja es va viure amb diferències i tensions amb la nova regidora de Cultura, Imma González.

Glòria Vilà ha anunciat que el proper divendres Tatanka farà la darrera activitat a Vilanova del Camí amb motiu de la Marató de sang. Afirma que no hi ha bona entesa amb la regidora Imma González, “fins el punt que se’ns ha acusat de lucrar-nos amb les activitats que realitzem i ens han posat pals a les rodes per tirar endavant el projecte Vilamúsics”. Segons explica l’entitat només rep “200 euros de subvenció municipal que no arriben a cobrir, ni de lluny, les despeses de l’entitat” i feien ús dels equipaments municipals “com altres moltes entitats”.

Imma González respon a les acusacions de la presidenta de Tatanka

El conflicte entre Tatanka i la regidora de Cultura de Vilanova del Camí, Imma González, ha vingut arrel del naixement de Vilamúsics, una entitat que desenvoluparà una tasca pedagògica a Igualada, però que va començar a donar les primeres passes a Vilanova del Camí de la mà de Tatanka. Segons reconeix la regidora Imma González “Tatanka és efectivament una entitat sense ànim de lucre”, però Vilamúsics “era una empresa encoberta que volia fer servir els espais municipals amb bonificacions”.

Segons explica la nova regidora de Cultura, quan es va fer càrrec de la regidoria es vaig trobar amb una sèrie “de queixes dels conserges municipals respecte a aquesta entitat”, perquè estaven fent servir els espais municipals per realitzar teòricament els assajos de cara al concert del mes d’abril, “però ocupaven moltes hores els espais, no sempre es presentaven… i ens vam reunir amb ells per racionalitzar aquestes hores sota la seva demanda”.

Un cop van acabar els assajos del concert d’abril, Tatanka els va presentar el projecte de Vilamúsics, una activitat que segons els serveis jurídics municipals consultats per la regidoria encobrien una activitat empresarial i amb ànim de lucre: “s’havien constituït com entitat, però això és una trampa per fer ús de l’espai de manera gratuïta” explica González a Ràdio Nova “nosaltres no podíem emparar un frau”. Assenyala que “l’entitat no pot cobrar els preus que vulgui, hi ha d’haver uns preus racionalitzats i s’han de gestionar per unes taxes que estiguin incloses en les ordenances municipals”.

Segons la regidora això s’hauria solucionat amb un conveni de col·laboració que és el que estan definint amb la resta d’entitats; “així ho vam proposar a l’entitat i els vam emplaçar a trobar-nos el mes de setembre per fer un conveni, però no han volgut tornar-se a reunir amb nosaltres”.

González afirma que l’anterior regidora, Meritxell Humbert, havia signat informes tècnics “i això és una il·legalitat, perquè ho ha de fer un tècnic” i s’han hagut de refer convenis de col·laboració: “s’han fet usos mal fets dels espais municipals”.

González ha explicat també que aquest dimarts, la regidoria d’Educació ha signat un conveni de col·laboració amb l’Escola Municipal de Música d’Igualada “i per tant no ens quedarem sense música a Vilanova del Camí”.

1 COMENTARI

  1. Un conveni amb l’escola de música d’Igualada… signat? millor dit, renovat. Que aquest conveni ja existia. La prepotència d’aquesta senyora fa que les entitats ens tirem enrere a l’hora de proposar les nostres activitats al municipi. De seguida les veu polititzades i escombra cap a casa seva. Jo en dic persecució política.

FER UN COMENTARI

*