Inici Cartes dels lectors El dia que el pas de zebra deixi de tenir sort

El dia que el pas de zebra deixi de tenir sort

COMPARTIR

Imagineu que un dia aneu a escola a recollir el vostre fill, o la vostra neta, o els nebots. Ells gaudeixen del berenar i xerren amb els companys, i vosaltres els acompanyeu mentre espereu que el semàfor es posi verd. És el moment: l’homenet de verd s’il·lumina i els infants saben que toca creuar. I aleshores, just quan comencen a fer les primeres passes, passa un cotxe a una velocitat excessiva.

Aquest és el mal tràngol pel qual passem cada dia (i ens agradaria emfatitzar la normalitat amb què ja vivim una situació terriblement anormal) les famílies de la Dolors Martí amb el pas de zebra que creua l’Avinguda Catalunya i el semàfor que tants cotxes ometen per poder accelerar amb pressa cap a l’autovia.

Fa dues setmanes algunes famílies van viure una situació que els ha deixat trencats: un nen de quatre anys quasi atropellat per un d’aquests tants cotxes. L’infant va començar a creuar el pas de zebra amb el semàfor en verd, però el cotxe s’havia saltat el semàfor. La sort va ser que els crits de tots els presents van espantar el nen, que per inèrcia va tirar enrere amb prou rapidesa. Hauria pogut passar una desgràcia, que les famílies i l’escola veiem més propera cada dia. Aquest nen va tenir sort, però el problema segueix present.

Des de l’AFA de l’escola, hem parlat amb l’Ajuntament i amb tots els partits de la ciutat, converses que fa anys ja que hem anat mantenint, sense solucions de cap tipus, i això que n’hem proposat de diverses i de ben variades, ja que ens agradaria poder tenir una escola i una ciutat amable amb els vianants i que donés més llibertat als infants per moure’s amb independència. El fet de no tenir resposta des de l’Administració i comprovar que anem sumant ensurts i cops de sort és desesperant, i fa que les famílies visquin el moment de creuar la carretera amb cada cop més recel.

Tant de bo aquestes línies serveixin per cridar l’atenció cap a un problema que fa anys que arrosseguem i que s’hi pugui posar remei abans que un d’aquests ensurts no acabi en una notícia tràgica per a tothom.

AFA Escola Dolors Martí i Badia

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*