Inici Societat El públic jove, al centre de les accions pel Dia per l’Eliminació...

El públic jove, al centre de les accions pel Dia per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

COMPARTIR

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena té a punt el programa d’actes amb el que Igualada i els municipis de l’entorn commemoren el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, el proper 25 de novembre. Enguany es vol posar èmfasi en el col·lectiu més jove, amb una campanya específica que vol mostrar formes naturalitzades de relació massa acceptades i no identificades com a formes de violència masclista. La campanya es repartirà en forma de postals a tots els instituts de la Conca. A Catalunya, 12 dones han estat assassinades en el decurs del 2016.

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena organitza i coordina l’agenda d’actes al voltant d’aquesta data i, conjuntament amb les entitats de dones, col·lectius feministes i institucions de la comarca, es proposen activitats reivindicatives, formatives i culturals per a l’eradicació de la violència masclista.

Tal i com van explicar la setmana passada les regidores d’Igualtat d’Igualada i Vilanova del Camí, Carme Riera i Pepita Còdol, respectivament, la filosofia de l’acte central canvia enguany per una activitat adreçada al públic infantil amb l’objectiu de sensibilitzar des de la base. Una sessió de contes i un taller de globus a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada precedirà la lectura d’un manifest.

Aquest dimarts, emmarcat en els actes del 25-N, el Campus Motor de Castellolí acollirà la presentació del nou protocol Comarcal per a l’abordatge de la Violència Masclista a l’Anoia.

Marxa de torxes i sopar

Moviments de l’esquerra alternativa han programat activitats per commemorar el 25 de novembre. La primera serà una marxa de torxes a les 8 del vespre, amb sortida des de l’Ateneu Igualadí. En acabar, es farà  un sopar vegà al Delícies Centre Social (Carrer Delícies, 29). Les inscripcions, exclusivament per a dones, lesbianes i trans, es poden fer al correu dones.igualada@gmail.com. El preu és de 7 euros per persones. En acabar el sopar hi haurà festa amb PD Perifèria.

Els actes estan organitzats per Arran Igualada, CUP Igualada, Endavant Anoia, Igualada SEPC i PAH Anoia.

Actes arreu de la comarca

Altres municipis se sumaran a la commemoració. És el cas de Capellades, on la Taula de Dones de Capellades ha organitzat diverses propostes, que giraran al voltant de l’exposició que es podrà veure el dissabte 26, a partir de les 11 del matí a la plaça Catalunya.

L’exposició “Zapatos Rojos” neix de la mà de l’artista mexicana Elina Chauvet l’agost de 2009 a Ciudad Juárez. L’obra col·lectiva pretén mostrar el buit que han deixat les filles, les germanes, les mares i les esposes. Les sabates ens expliquen l’absència de qui les calçava i el vermell representa la sang però també l’esperança.

Per poder representar aquesta obra s’ha fet prèviament una recollida de sabates velles, que ha tingut molt bona resposta ja que ràpidament s’ha arribat al centenar de parells necessaris per fer l’exposició. A banda de l’exposició també s’ha gravat un microcurt per sensibilitzar tothom sobre com la unió entre persones pot ajudar a fer front els actes masclistes.

FER UN COMENTARI

*