Inici Destacats La devoció pel Sant Crist passeja pels carrers d’Igualada

La devoció pel Sant Crist passeja pels carrers d’Igualada

COMPARTIR

Igualada ha renovat aquest dimarts la seva devoció cap al Sant Crist en els actes centrals de la commemoració amb la que es recorda des de 1590 una miraculosa suor de sang de la imatge que es conservava a l’Església del Roser.

Els carrers del centre d’Igualada van ser l’escenari, a la tarda, de la processó d’homenatge al Sant Crist. Desenes d’entitats i gremis de la ciutat han encapçalat la processó, que ha sortit de la Basílica de Santa Maria i ha finalitzat a la plaça Pius XII, on el grup Bitrac Dansa ha escenificat la Moixiganga d’Igualada. Després, tota la processó ha tornat a la basílica de Santa Maria on s’ha fet una eucaristia a càrrec de Mn. Joan Prat, rector de la parròquia de Sant Josep de Manresa. Centenars de ciutadans han acompanyat la imatge amb ciris i fanalets a la mà.

El Bisbe de Vic, Romà Casanova, acompanyava la comitiva, que tancaven autoritats de la ciutat, encapçalades per l’alcalde Marc Castells.

La festa del Sant Crist d’Igualada celebrava enguany el 75è. aniversari de la reposició de la imatge del Sant Crist. L’original va ser destruïda durant la Guerra Civil i l’actual reproducció va ser beneïda per l’abat de Montserrat Dom. Aureli Maria Escarré l’any 1944.

La Banda de Música d’Igualada ha tancava la processó sota la direcció de Concepció Ramió.

La processió culmina un programa de celebracions que ha inclòs el viacrucis, les vespres solemnes i un ofici el mateix dimarts al migdia presidit pel Bisbe de Vic, Romà Casanova.

El proper diumenge 28 d’abril a 2/4 d’1 del migdia  i a la Basílica de Santa Maria, tindrà lloc l’eucaristia de final de festes, que sempre finalitza amb el trasllat de la imatge des del manifestador de l’Altar Major fins a la seva capella. Presidirà l’eucaristia Mn. Xavier Bisbal, prior eclesiàstic.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*