Inici Destacats Deu alumnes de l’institut vilanoví participen en un projecte que els apropa...

Deu alumnes de l’institut vilanoví participen en un projecte que els apropa al món laboral

COMPARTIR

Deu alumnes de l’Institut Pla de les Moreres han iniciat, entre desembre i gener, les pràctiques del Projecte Morera que es va veure aturat a causa de la pandèmia per la Covid-19 i les posteriors restriccions sanitàries.

El projecte, dirigit a alumnes de 3r i 4t d’ESO, dona la possibilitat d’assolir els objectius de l’etapa cursant unes hores setmanals fora del centre, on l’alumnat fa un tastet del món laboral.

El Projecte Morera es duu a terme des del curs 2008-2009, amb la voluntat de reduir l’absentisme de l’alumnat i per facilitar-los que completessin la seva escolaritat. L’Ajuntament col·labora en el tràmit i la gestió de les pràctiques d’aquests nois i noies i dona suport a l’equip d’orientació de l’institut, qui en fa el seguiment i avaluació.

Enguany s’ha reprès amb força i amb més alumnes que en edicions anteriors, fet que omple de satisfacció a totes les parts implicades en el projecte. A més, s’ha pogut comptar amb un ampli ventall d’empreses i institucions col·laboradores que han permès que cada alumne trobi un lloc on fer les pràctiques.

La Verònica, el Gastón i el Brian estan ubicats a les tres escoles de primària del municipi fent suport a les tasques de consergeria. La Lucia, l’Ona, la Núria i la Carla estan a les dues llars d’infants donant un cop de mà a les educadores infantils. El Julian i el Carlos inicien  aquesta setmana la seva estada al supermercat del Grup Llobet i a la brigada d’instal·lacions esportives. Finalment, l’Ismael, amb qui hem pogut parlar, assegura estar molt content i aprenent moltes coses amb la brigada del parc fluvial i el cementiri.

La regidora d’Educació, Eva Vadillo, es mostra molt satisfeta d’haver reprès la iniciativa i espera que tots i totes treguin el màxim profit, des d’ara fins al juny, d’aquesta aproximació al món laboral. A més, agraeix l’afecte amb el qual s’ha rebut el projecte per part dels agents col·laboradors i la bona sinergia amb l’Institut Pla de les Moreres.

Dimecres passat i també a principis de desembre, va tenir lloc una recepció a la Sala de Plens on l’alumnat va compartir les seves expectatives i motivacions amb l’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora Eva Vadillo, que van donar el tret de sortida al projecte.

 

FER UN COMENTARI

*