Inici Societat Detinguts dos veïns de Masquefa per extorsionar empresaris fent-se passar per cobradors...

Detinguts dos veïns de Masquefa per extorsionar empresaris fent-se passar per cobradors de morosos

COMPARTIR

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions van detenir el passat 10 de juny dos homes, de 39 i 40 anys d’edat  i veïns de la localitat de Masquefa, com a presumptes autors de delictes d’extorsió, robatori amb violència i intimidació i detenció Il·legal.
 
L’inici de la investigació es remunta a principis de maig quan un empresari de Piera vinculat al món de la construcció va posar en coneixement de la policia que dos individus l’havien assetjat i amenaçat amb provocar-li greus perjudicis, tant a la seva família com al seu patrimoni, si no satisfeia un deute d’11.500 euros.
 
L’empresari va relatar als agents com els extorquidors el van conduir contra la seva voluntat fins la localitat on estava estacionada una màquina excavadora de la seva propietat. Un cop allà i per mitjà d’intimidació li van sostreure la clau amb la intenció d’efectuar una venda fraudulenta de la màquina. L’objectiu dels detinguts era vendre l’excavadora i que l’empresari en denunciés la sostracció i, en conseqüència,  rebés una indemnització per part de l’empresa asseguradora.
 
Amb les informacions aportades pel denunciant, els investigadors van centrar els esbrinaments en els dos autors dels fets. En aquest procés, es va posar de relleu que els extorsionadors efectuaven diversos contactes de caire intimidador a diari a diversos empresaris (la majoria dels quals vinculats a empreses del sector de la construcció), als que requerien el pagament d’elevades sumes monetàries.
 
En el marc de les investigacions, els policies han pogut identificar i denunciar a altres dos integrants del grup. Un d’ells ha resultat imputat per haver contractat els serveis dels dos homes que feien la funció de cobradors a través de l’extorsió i l’altre per haver col·laborat en una exacció als administradors d’una empresa constructora de Barcelona que havia decretat recentment un expedient de regulació de treballadors.
 
Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Martorell el dia 12 de juny i van quedar en llibertat amb càrrecs.
 
La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi d’altres denúncies per part de possibles víctimes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*