Inici Societat Un detingut per robar amb el mètode de ‘la sembra’ a Igualada...

Un detingut per robar amb el mètode de ‘la sembra’ a Igualada i Vilanova del Camí

COMPARTIR

Dissabte de la setmana passada la Policia Local d’Igualada va detenir un home per furtar la bossa de mà a una dona en l’aparcament d’un supermercat d’Igualada. Un cop detingut, els Mossos d’esquadra el van detenir com a presumpte autor de dos fets més que ja estaven investigant, un el 8 d’agost en un aparcament comercial de Vilanova del Camí i l’altre en un altre aparcament comercial d’Igualada.

En ambdós casos els furts van ser pel mètode de “la sembra”: la víctima és una senyora de mitjana o avançada edat que va sola i carrega ja la compra al vehicle que te estacionat en l’aparcament del centre comercial i està a punt de marxar. Llavors una persona -generalment una dona per guanyar confiança- els crida l’atenció amb alguna excusa, com ara que hi ha unes monedes al terra, o que perd oli el vehicle o qualsevol altre excusa per a que la senyora surti del vehicle. És en aquest moment quan una segona persona aprofita per obrir la porta de l’acompanyant i sostreu la bossa de mà que hi ha deixat la víctima.

En els dos casos que investigaven els Mossos l’excusa van ser unes monedes i la qui distreu una noia. Es van emportar les bosses de mà amb diners en efectiu, telèfons mòbils i targetes bancàries.

Posteriorment també aprofiten per comprar alcohol que paguen amb les targetes sostretes fins que són bloquejades. Al pagar ampolles per separat l’import és petit i no requereix el pin. Aquestes botelles de licor posteriorment tenen sortida en mercats de l’entorn metropolità.

El detingut, acusat de delictes de furt i estafa bancària amb targetes, és un veí de Barcelona de 37 anys. Acumula prop d’una cinquantena d’antecedents i va passar a disposició judicial el passat 21 de setembre. Va quedar en llibertat amb càrrecs.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*