Inici Societat Detingut un home que tenia prop de 3.000 plantes de marihuana en...

Detingut un home que tenia prop de 3.000 plantes de marihuana en una casa de Jorba

COMPARTIR

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van detenir el passat 22 de novembre un home, de 49 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilanova i la Geltrú, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A finals de setembre els Mossos van tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana en una casa de Jorba. Els agents van obrir una investigació i van comprovar que de l’interior de la casa sortia una forta olor de marihuana.

Després de diverses indagacions, el 22 de novembre, els mossos van anar al domicili i van parlar amb el propietari de la casa, el qual va confirmar l’existència d’una plantació a l’interior de casa seva.

Quan els agents van accedir a l’interior de l’edifici van trobar un total de 2.848 plantes de marihuana repartides en diferents estances de la casa. Hi havia una complexa instal·lació amb llums, ventiladors, aires condicionats, etc. A més, també es va detectar que el propietari estava defraudant electricitat, ja que el consum no quedava enregistrat a cap comptador.

Arran d’aquests fets, el propietari de la casa va quedar detingut per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Per altre banda, cal destacar que la inversió econòmica realitzada a la casa a nivell d’instal·lació podria estar entre els 60.000 i 70.000 euros. Aquest tipus d’instal·lació està preparat per proporcionar marihuana a gran escala, uns 90kg nets aproximadament de substància cada tres mesos. Segons la taula de preus i mesures de l’Oficina Central d’Estupefaents la quantitat de marihuana localitzada a la casa en el mercat il·lícit tindria un valor de 119.530 euros.

Per tant, per tal de poder distribuir i vendre aquesta quantitat de substància és necessària una infraestructura ben organitzada.

Així doncs, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El detingut ha passat aquest divendres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada, el qual ha quedat en llibertat amb càrrecs.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*