Inici Núria Vinyals Un desig per aquest Nadal

Un desig per aquest Nadal

COMPARTIR

Núria Vinyals

“Els contes de fades són ben certs,
no perquè ens diguin que existeixen els dracs,
sinó perquè ens diuen que els podem vèncer.”

Gilbert Keith Chesterton

A les portes de Nadal, sentiments molt contradictoris em vénen a trobar. Per una part, la màgia amb que m’agrada que visquin aquestes festes els infants que tinc propers i per l’altra la infinita tristor que em produeix pensar que hi ha nens i nenes amb el seu pare pres o a l’exili per defensar les meves mateixes idees. La infinita impotència de veure com el mal passa per sobre el bé -i em refereixo al mal quan penso en les mentides, arrogàncies, cops de força, burles, oportunismes…- en un temps i espai que el pensàvem evolucionat.

I busco forces, i no vull perdre el somriure de la Muriel, aquell que molta gent d’un país ens hem fet nostre i ens ha portat a sumar, a mirar endavant, a emocionar-nos, a cantar junts un milió de persones a la Diagonal o al carrer Marina, a agafar-nos de la mà al llarg de tot el litoral català, tan se val.

I trobo les forces, aquesta vegada amagades per l’excés d’informació (o contaminació).

I juro una i mil vegades que ens en sortirem, que al final sempre guanyen els honestos, tot i que de vegades el final és lluny.

Jo crec i defenso un món i una societat respectuosa amb els altres, lliure, pacífica, dialogant, amorosa, moderna, generosa.

Jo respecto i admiro la societat catalana perquè s’ha organitzat pacíficament, alegrement, amistosament, creativament… i porta un llaç groc en defensa dels presos i exiliats, promou concerts per pagar les desmesurades fiances judicials, viatja durant vint hores per saludar el president i alguns consellers, es posa el peto de voluntari setmana rere setmana…

I continuaré treballant per aquests valors, dia rere dia des dels àmbits on em sigui possible.

I talment un conte que et transporta mars enllà i et fa viure la història en primera persona, a partir d’avui i cada dia encomanant-me a una fada trobaré l’energia perquè cap drac no em faci tremolar; no estic vençuda, no em lliuraré.

I el dia 21, papereta en mà, pas ferm i cap amunt, donaré suport al meu país, a la veritat i al convenciment que vindran temps millors. I si tu, lector, fas el mateix, el president i els consellers il·legítimament i il·legal destituïts i ara privats de llibertat, tornaran al Palau de la Generalitat per governar i els Jordis, en Quim i l’Oriol podran abraçar de nou els qui estimen.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*