Inici Societat Desenes de voluntaris retiren una tona de residus de la llera del...

Desenes de voluntaris retiren una tona de residus de la llera del riu Anoia

COMPARTIR

Igualada retira 850 quilos de residus del riu Anoia 

El departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració d’Aladern-CECI, va coordinar diumenge passat, 13 de maig, una nova jornada de neteja del riu Anoia al seu pas per la ciutat. Durant dues hores, una cinquantena de persones van aconseguir retirar 850 quilos de deixalles en el tram que va des de la piscina del Molí Nou fins el Pont Nou de Montbui. La jornada s’emmarcava en el Clean-up Day i la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que cada any impulsa jornades de neteja a nivell continental de manera coordinada. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar sobre el dret a gaudir d’un medi no degradat i el deure de conservar-lo, fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels en­torns fluvials i netejar i millorar els espais de ribera.

Neteja a l’entorn del polígon de Montbui

En el marc de la mateixa iniciativa europea, dissabte passat un grup de voluntaris (alumnes i exalumnes) de l’Institut Montbui van participar en una matinal de neteja que es va realitzar finalment a la zona propera al polígon “Plans de La Tossa”. En aquesta matinal els voluntaris i voluntàries van poder recollir diferents sacs amb runa i objectes diversos abocats incívicament a diferents espais del polígon montbuienc.

Un any més l’esforç i dedicació dels joves de l’Institut Montbui va permetre completar una jornada de sensibilització i treball contra l’abocament indiscriminat de residus. Una vegada recollits els sacs, aquests es van portar fins a la deixalleria de Montbui.

La Pobla de Claramunt recull més de 100 quilos de residus

La Pobla de Claramunt va recollir, el passat dissabte, 112,5 quilos de residus a la llera del riu Anoia al seu pas pel nucli urbà del municipi. L’activitat es va organitzar des de l’Ajuntament que, per primer any, es va sumar a la jornada Let’s Clean Up Europe!.

A la iniciativa hi van participar més d’una vintena de poblatans i poblatans, que entre les 10 del matí i la 1 del migdia, es van repartir per diferents punts de la llera del riu Anoia, des del Molí de la Boixera fins a can Solà. Les quantitats de residus que es van recollir van ser: 2 quilos de paper i cartró; 12 quilos de plàstic i envasos; 2 quilos de vidre; 96 quilos de resta que no es pot reciclar i una bateria de 0,5 quilos.

Entre els residus que es van recollir hi havia plàstics, llaunes, tubs, vidres, entre d’altres. Abans d’iniciar l’activitat de recollida, l’Ajuntament va oferir un esmorzar als participants, que es va fer al parc de Sant Galderic, espai que va ser el punt de partida. Un cop recollits els residus, es van classificar per tipologies i s’han portat a la deixalleria municipal.

FER UN COMENTARI

*