Inici Destacats Desenes de veïns reclamen al ple de Vilanova del Camí que es...

Desenes de veïns reclamen al ple de Vilanova del Camí que es pugui votar l’1-O

COMPARTIR

Desenes de veïns s’han aplegat aquest dilluns al vespre al ple municipal de Vilanova del Camí per reclamar que es pugui votar al municipi el proper 1 d’octubre, donat que el govern ja ha anunciat que no cedirà locals pel referèndum respectant la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional.

Després del torn de precs i preguntes, un veí, Pep Pelfort, ha llegit un manifest elaborat per veïns del municipi. Ho ha fet després d’un estira i arronsa amb l’alcaldessa, per una primera frase sobre la legalitat del referèndum.

Pelfort ha demanat a l’alcaldessa Noemí Trucharte “que recapaciti, perquè que hi ha un munt de gent que vol votar al municipi i tant els que volen votar si com els que volen votar no tenen dret a fer-ho”. Els assistents han aplaudit les paraules del veí amb la consigna “votarem”. Després, una altra veïna, li ha dit a l’alcaldessa que “l’ajuntament i els locals no son seus i té el deure d’obrir-los”, perquè els espais municipals “són dels ciutadans que paguen els impostos”. L’alcaldessa ha mantingut la postura municipal de respectar la legalitat i li ha dit que “jo segueixo les ordres del Tribunal Constitucional”. La veïna li ha dit a l’alcaldessa -advocada de professió- que “vostè hauria d’anar una altra vegada a fer Dret”. Trucharte ha expulsat del ple després a una dona que havia qualificat de “fatxes” -entre d’altres insults- al govern municipal. L’alcaldessa ha demanat a la Policia Local que la identifiqués i ha donat el ple per acabat.

FER UN COMENTARI

*