Inici Destacats Desenes de corredors porten la Flama del Canigó a Igualada

Desenes de corredors porten la Flama del Canigó a Igualada

COMPARTIR

Un any més, la Flama del Canigó va arribar puntualment a la ciutat d’Igualada el dia 23 de juny a les 20.00 portada en relleus des del Cim del Canigó (2785 metres) fins a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

Una part de l’expedició igualadina va marxar divendres 22 de juny direcció al Castellet de Perpinyà per recollir la Flama en uns llantions per tal que, la mitjanit següent fos regenerada al cim del Canigó. Aquest era només el principi dels dos dies d’esforços i treballs que culminarien amb l’encesa del peveter a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, el dia 23, i amb la portada en relleus fins a Montserrat per part del CAI on seria rebuda pel Pare Abat del Monestir.

Després de la cerimònia de Perpinyà, la comitiva igualadina es va desplaçar fins al peu del Canigó per a mitjanit regenerar la flama dalt de la pica d’aquesta muntanya, esmentar que la comitiva igualadina va participar activament amb la cerimònia de Regeneració de la Flama que va tenir lloc a les 12 de la nit del dia 23. Enguany la cerimònia fou molt concorreguda, ja que al moment de regenerar-se dalt del cim del Canigó hi havia més de 300 persones. Immediatament després de la cerimònia 3 corredors de muntanya igualadins van començar a fer la “Nova Via”, el tram de relleus de muntanya d’alta dificultat que separen el Cim del Canigó de Coll d’Ares, on s’inicia el recorregut i els tradicionals relleus per carretera a càrrec d’escolars igualadins passant per poblacions com ara Camprodon, Ripoll, Montesquiu, Prats de Lluçanès o Manresa.

El recorregut d’alta muntanya, que fa 31,2 km, és només una part de la totalitat del recorregut, però és sens dubte el més complicat, ja que únicament es pot realitzar per corriols de muntanya, i al fer-se de nit augmenta notablement la seva dificultat. La resta dels 192 quilòmetres restants els van fer els escolars igualadins.

Comentar que aquest any el col·lectiu la “Flama Jove” ha participat activament en l’organització de la portada de la Flama del Canigó fins a Igualada, aconseguint l’objectiu que s’havia proposat; incrementar el jovent que participa en aquest acte. El projecte de la flama jove ha estat possible gràcies al projecte Impuls dels pressupostos participatius de la Kaserna.

Des de l’entitat Flama del Canigó d’Igualada volen expressar el nostre agraïment a totes aquelles persones, col·lectius i entitats que ens han ajudat a fer possible la portada de la Flama del Canigó fins a Igualada: corredors de muntanya, atletes, col·laboradors a títol individual, Òmnium Cultural, el cos dels Agents Rurals de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Ajuntament d’Igualada, Club Atlètic Igualada, etc- i a les entitats que han participat en la rebuda de la Flama a la ciutat – Moixiganguers, Diables d’Igualada i Coral Xalest.

El CAI va portar la flama a Montserrat

Dissabte passat, 23 de Juny, el Club Atlètic Igualada Petromiralles va efectuar un any més la tradicional cursa atlètica per relleus Igualada – Monestir de Montserrat amb la torxa, recorregut d’uns 27 Km. aproximadament, portant el foc de la Flama del Canigó que a les 8 del vespre havia arribat pel mateix sistema de relleus atlètics a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. El recorregut es va efectuar enguany amb un temps de 1h. 53 m. i 40 segons, intervenint en els relleus 10 atletes del CAI. Al seu pas per Castellolí la flama va ser portada per joves atletes de la població, i es va encendre una llàntia amb la Flama del Canigó.

Recordem, per als amants de l’estadística, que el millor “crono” de l’anada a Montserrat amb la Torxa, es l’assolit l’any 1987 per un grup de 29 atletes del CAI, amb 1h. 15m. i 09 seg.., i que enguany era la 59ª edició de l’esmentada cursa atlètica, amb la qual des del 1986 es trasllada el foc de la Flama del Canigó al Monestir de Montserrat.

Un cop arribats a Montserrat, els atletes i els seus acompanyants foren rebuts per la Comunitat Benedic- tina, i es va llegir un manifest relacionat amb la Festivitat de Sant Joan i el que representa per als Països Catalans, amb la presencia d’un considerable nombre de persones a la Plaça de la Creu. Es va fer la foguera tradicional, i l’Alcalde Marc Castells va dirigir unes paraules als assistents, acompanyat pels regidors de l’Ajuntament igualadí Pere Camps – Cultura – i Montserrat Duch – Hisenda -.

Posteriorment, al Cambrí de la Verge, membres del CAI efectuaren diversos parlaments i pregàries, i es va fer l’ofrena d’un ciri votiu a la Moreneta. Va finalitzar l’acte amb el cant del Virolai i l’adoració a la Verge.

La data del 23 de Juny, aniversari de la fundació del Club, té un significat especial per als atletes i associats del club anoienc, complint-se enguany els 66 anys de la fundació de l’entitat, el 1952.

– Club Atlètic Igualada –

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*