Inici Societat Desallotgen una entitat bancària que el col·lectiu Calma Tensa havia ocupat a...

Desallotgen una entitat bancària que el col·lectiu Calma Tensa havia ocupat a Igualada

COMPARTIR

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar ahir a la tarda una antiga oficina bancària ocupada pel col·lectiu Calma Tensa, que va anunciar la seva ocupació el divendres al vespre, ubicada al número dos de la Plaça de l’Ajuntament, un immoble conegut com Cal Matensa.

En menys de 24 hores des de que es va anunciar la seva ocupació – va ser divendres al vespre – l’antiga seu de Bankinter va ser desallotjada. A primera hora de la tarda, els Mossos van entrar al local ocupat i segons expliquen els joves del col·lectiu Calma Tensa, “no ens van ensenyar cap ordre judicial a pesar de demanar-la ni cap Mosso d’Esquadra s’ha identificat amb el seu número de placa”.

El col·lectiu també afegeix que un dels seus joves va ser identificat “de forma violenta” i que van rebre amenaçes de denúncia per faltes de respecte lleus.

L’ocupació de la seu bancària, que portava tancada 5 anys, va coincidir amb el quart aniversari de l’ocupació de l’Espai Pels Somnis, les antigues piscines del Casal.

El col·lectiu Calma Tensa actua després de fer-se visible a les xarxes socials

El grup que va ocupar la seu bancària deshabitada, ara ja desallotjada, s’havia donat a conèixer a través de les xarxes socials i de diversos adhesius engantxats per tota la ciutat, amb el nom de Calma Tensa.

El col·lectiu deixa clar que “no volem ser les representants indiscutibles de tot el jovent, volem ser les nostres representants” i que l’ocupació de la seu de Bankinter, ubicada al centre de la ciutat, significava “la possibilitat de contrarestar els defectes de la ciutat i reconstruir la estratègia de màrqueting de la nova Convergència. Fer-ho al mig d’Igualada ens fa visibles i dónna a veure què hi ha una altra ciutat”.

A pesar del desallotjament, Cal Matensa ha comunicat a través de la seva pàgina de Facebook que “la Calma Tensa no s’atura”.

FER UN COMENTARI

*