per Eric Vargas – 3r entrenador

PHYSIC GM CB IGUALADA A 63 – CN SABADELL 74

ÀRBITRE PPAL: J. RUBÍ ÀRBITRE AUX.: M. MATEU

Els jugadors inicials per part del PHYSIC GM C.B. IGUALADA “A”, que jugava com a local: Q. PADRÓS, J. HUERTAS, C. FONS, J. TORRES i E. TEJERO.

Per part del CN SABADELL que jugava com a visitant: ARAUJO, GORINA, DIAZ, ANDRES i ORTEGA.

Parcials de cada període: 20-21; 7-12; 20-15; 16-26.

[Img #6305]Anotacions per part del PHYSIC GM C.B. IGUALADA “A”: Q. Padrós (1), M. Sesé (10), J.M. Huertas (2), J. Torres (9) A. Roca (2), C. Fons (12), A. Gual (10), M. Roca (0), A. Fratila (-), E. Tejero (17), S. Laguarta (0).

Anotacions per part del CN SABADELL: R. Romero (4), J. Costa (10), M. Sánchez (2), A. Abella (4), A. Ortega (8), M. Díaz (13), J. Gorina (13), R. Araujo (10), O. Andrés (8), M. Kosso (2).

Dura derrota del primer equip masculí del CB Igualada aquest diumenge, a casa i contra un rival molt directe a la taula de classificació. L’equip no ha estat ficat en molts moments del partit i tot i remuntar una diferència important de 12 punts al tercer període (29-41) no s’ha sapigut acabar d’imposar davant un rival que si ha jugat un partit seriós i ha sigut conscient de la importància d’aquest encontre.

Res important a destacar d’un primer període molt intens on l’equip visitant ha estat molt encertat des [Img #6306]de la línia de 3 punts. Els dos equips amb molta intensitat i un joc ràpid, a priori el partit ha començat amb un joc molt espectacular i bons moments de bàsquet. Parcial de 20-21.

El segon període ha sigut molt descafeinat, sobre tot en atac ja que en defensa l’equip igualadí ha estat bastant sòlid tot i encaixar 2 triples del rival. Excepte 2 punts de sota cistella, la resta de punts del conjunt igualadí han sigut des de tirs lliures. 8 oportunitats de punt des de la línia de 4.25. A la mitja part anàvem 6 per sota en el marcador (27-33).

La represa del partit ha estat freda als primers minuts però quan l’equip s’ha vist en el pitjor moment del matx, ha sapigut aixecar el cap i lluitar cada pilota dividida. Hem remuntat 12 punts a base de pilotes recuperades i penetracions que generaven faltes i tirs lliures. Al final només hem anat 1 a baix, 47-48. Amb esperances per guanyar el partit i pensant que el pitjor ja havia passat, ens disposavem a sortir a mossegar els [Img #6307]últims 10 minuts però tot i així alguns jugadors no semblaven gaire confiats en poder obtenir la victòria.

L’últim període ha començat bé, equilibrat en el marcador però molt tens, la tensió es notava a tot arreu, fins i tot a la grada. Hem ficat 3 triples que ens han donat l’empat (58-58) però a partir d’aqui la cosa ha anat en devallada i a base de faltes comeses els rivals han marxar en el marcador fins arribar a 9 punts de diferència. Resultat final (63-74).

La setmana que ve ens enfrontem contra un altre rival important, el CB VIC a domicili. Esperem jugar un partit més seriós que demostri que volem salvar la categoria i no promocionar.

SÈNIOR FEMENÍ

BF VILADECANS 74 – DEPIMÉS CB IGUALADA A 62

per esportfemeni.com Dani Pérez

Una primera meitat excepcional ha valgut al Viladecans per vèncer.

El CB Igualada visitava la pista del BF Viladecans amb la intenció de segellar la seva presència als Play-Offs per la lluita del títol, però es va estavellar amb un vendaval ofensiu de les jugadores de Jordi Escardívol durant la primera part. Sònia Pascual i Maria Enguix es van encarregar amb un recital de cistelles de ficar poc a poc distància en el marcador.

Les locals, des de la defensa van trobar la tecla adequada, i van saber frenar l’atac visitant. Amb diversos contraatacs, el BF Viladecans va ampliar el seu avantatge (11-3), i el tècnic visitant, Xavi Borràs, es va veure forçat a demanar temps mort. Les paraules del tècnic no van tenir gaire efecte, ja que el marcador es va continuar ampliant fins un contundent 27-12.

En el segon quart, la tònica del partit va ser la mateixa, i les locals van continuar ampliant el marcador, comandades en aquest cas per Choclán, molt encertada en els tirs exteriors. Mònica Torra i Laura Icart, les més actives en l’equip visitant, intentaven sense gaire sort reduir la diferència. La intensitat de les viladecanenques ofegava l’atac del Igualada, que va perdre fins a 10 pilotes durant la primera part. Amb un clar 45-23 s’arribava al descans, i tot feia pensar que seria un partit còmode fins al final.

A la represa, l’escenari va canviar radicalment, i l’Igualada, esperonat pel públic, va donar una imatge que distava molt de l’oferta a la primera part. Vero Júlvez anotava un triple que les feia creure en la remuntada, i motius no en faltaven. Un BF Viladecans molt tou i adormit, conjuntament amb les ganes i l’ofici del CB Igualada van provocar que la diferència es reduís a 13 punts. Jordi Escardívol, obligat per les circumstàncies, va demanar temps mort, però la reacció no arribava i el parcial es va ampliar fins al 9-21.

Amb el públic encès per l’actuació arbitral, discutida pels dos bàndols, i la duresa del joc pujant per moments, l’Igualada es va creure que podia remuntar el partit, aconseguint un parcial de 8-0 en els primers cinc minuts del quart, un quart contínuament interromput per les faltes, i el protagonisme de la parella arbitral, que van acabar xiulant dues tècniques, una per equip, i una antiesportiva a la pívot local, Arbizu. El punt d’inflexió el va marcar l’errada de quatre tirs lliures per part del Igualada, que veia com el cèrcol se li feia petit i les opcions de guanyar s’esvaïen. Finalment, el CB Viladecans va redreçar el rumb, per acabar aconseguint la victòria per 12 punts i obtenint a més a més, el basquetaverage particular, que pot ser clau en la classificació final.

Fitxa tècnica

BF VILADECANS (74): Enguix (13), Pascual (18), Gamboa (-), Arbizu (2), León (5) – cinc inicial – Català (7), Guerrero (10), Choclán (17), Córdoba (-), Castillo (-), Pérez (2).

CB IGUALADA (62): Carner (10), Martínez (2), Minguet (8), Icart (15), Acevedo (5) – cinc inicial – Pujol (1), Julvez (9), Compte (-), Quintana (-), Freixas (4), Torra(8).

Parcials: 27-12 / 20-11 / 9-21 / 18-18