Inici Societat Denuncien l’alcalde de Piera per ascendir un policia local dies abans de...

Denuncien l’alcalde de Piera per ascendir un policia local dies abans de jubilar-se

COMPARTIR

La secretària municipal de l’Ajuntament de Piera ha denunciat davant de la fiscalia d’àrea d’Igualada l’alcalde del municipi, Jordi Madrid (ERC), per haver ascendit un policia local, malgrat que hi havia un informe desfavorable dels serveis tècnics del consistori. Madrid va ascendir de caporal a sergent un agent de la policia, per la via d’urgència i interinatge, al qual li faltava una setmana per a jubilar-se. El batlle, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, justifica la decisió perquè el càrrec de sergent quedava vacant i «la llei de policies ens obliga a tenir un cap». D’altra banda, la mateixa funcionària també ha portat a l’Oficina Antifrau el contracte de targetes moneder per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació.

El batlle de Piera, a través d’un decret d’alcaldia, va ascendir un caporal de la Policia Local del municipi, ja que la vacant de sergent quedava lliure per la jubilació immediata de la persona que ocupava el càrrec. Aquest nomenament es va fer per la via d’urgència i interinatge que, segons Madrid, «és legal i està contemplada als reglaments». Es dona el cas que aquesta persona que es va ascendir li quedava només una setmana per a jubilar-se.

En el moment que es va ascendir aquest policia a sergent, va quedar lliure el càrrec de caporal i també es va nomenar per la via d’interinatge un altre policia. D’aquesta manera, ha justificat Madrid, «no es va donar cap duplicitat de càrrecs».

Madrid ha relatat que es va decidir fer aquest nomenament perquè el cos de la Policia Local «no podia estar sense cap», ja que «la llei així ens hi obliga». El batlle ha explicat que aquesta persona que es va ascendir era la més antiga del cos i, malgrat que el nomenament només fos per a una setmana, «ens va servir per poder fer un relleu ordenat amb la persona que va ascendir a caporal i sense que hi hagués duplicitats de càrrecs». Ara, ha dit, ja s’ha engegat la maquinària per convocar la plaça de caporal en cap i que no es cobreixi de forma interina.

D’altra banda, la mateixa secretària municipal també ha portat el batlle a l’Oficina Antifrau en considerar que no s’ha gestionat correctament el contracte de targetes moneder. Madrid ha detallat que, en tractar-se d’un import menor a 15.000 euros, no s’havia de fer cap licitació i es referma en què en tot moment han actuat de forma correcta.

De fet, l’alcalde de Piera ha lamentat que els secretaris i interventors municipals – que estan nomenats per l’Estat, tot i que els paga el consistori- «els porten als Ajuntaments per controlar la legalitat, però moltes vegades sobrepassen les seves funcions». En el cas de Piera, ha dit, «a partir de raons tècniques entren en qüestions polítiques i, moltes vegades, donen cobertura i arguments als grups de l’oposició».

El PSC demana a ERC que el rellevi de l’alcaldia

Des del PSC de Piera han emès un comunicat on denuncien que la situació és «insostenible» i reclamen a ERC que el rellevi de l’alcaldia. En cas contrari, asseguren, estaran en contacte permanent amb la resta de grups a l’oposició i estudiaran els passos a fer per «retornar la decència a l’alcaldia». El portaveu del PSC al municipi, Javier Perellón, assegura que el poble «mereix un alcalde que compleixi amb les normatives de contractacions».

Mar Martí / ACN

4 COMENTARIS

  1. Tot i que el procediment, tal i com s’explica, no és gaire net, em pregunto: Qui governa a Piera? Una funcionària excedint-se en les seves atribucions? En quines eleccions s’ha presentat? Supervia de funcionari.

FER UN COMENTARI

*