Inici Destacats Denuncien una discoteca de l’Anoia que tenia 19 treballadors sense donar d’alta...

Denuncien una discoteca de l’Anoia que tenia 19 treballadors sense donar d’alta a la Seguretat Social

COMPARTIR

Inspecció de Treball ha denunciat davant de la Fiscalia el cas d’una discoteca de l’Anoia on l’empresari i tots els treballadors no estaven donats d’alta a la Seguretat Social. En una actuació conjunta amb els Mossos d’Esquadra, els inspectors van constatar que 19 dels 23 treballadors de l’empresa no disposaven de contracte laboral, ni tampoc estaven donats d’alta a la Seguretat Social. L’òrgan insta a sancionar amb 178.153,5 euros la discoteca per diverses infraccions laborals de caràcter molt greu. Pel que fa als quatre que van fugir del lloc per no ser identificats, qualifica els fets d’obstrucció de l’acció inspectora i, per això, proposa una sanció de 50.000 euros. En l’operatiu també es va constatar que l’empresari responsable de la discoteca estava donat de baixa al règim d’autònoms.

D’acord amb la normativa, la Inspecció de Treball tramitarà les altes d’ofici dels treballadors identificats. Per les diverses infraccions, es proposen sancions per valor de 228.153 euros. A més, en ser de caràcter molt greu, són constitutives d’un delicte penal. Per aquesta raó ha tramès l’expedient al Fiscal Superior de Catalunya per tal que realitzi les actuacions que consideri oportunes.

El Codi Penal preveu penes de presó de sis mesos a sis anys i multa de sis a dotze mesos a aquells qui donin ocupació simultàniament a una pluralitat de treballadors sense comunicar la seva alta a la Seguretat Social si el nombre de treballadors afectats és del 25% a empreses de més de 100 treballadors, del 50% a empreses de més de 10 i menys de 100, i de la totalitat a empreses d’entre 5 i 10 treballadors.

COMPARTIR

6 COMENTARIS

  1. Si, hi teniu tot el dret només cal llegir la versió digital del Regió7 on a més de tenir una noticia molt ben redactada hi ha molta més informació…
    Aquest diari es una pena… No t’enteres de la meitat… Un cop llegeixes el Regió 7 després t’ho trobes aquí publicat… Això si al cap d’una bona estona…

FER UN COMENTARI

*